Foto: Valsts policija

12. aprīļa vakarā Valsts policija Rīgā aizturējusi kādu vīrieti, kurš ciemošanās laikā sadūris abus dzīvokļa saimniekus.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 12. aprīļa vakarā policija saņēmusi informāciju, ka kādā dzīvoklī Rīgā, Ziepniekkalnā, sadurtas divas personas. Notikuma vietā ieradušies Rīgas Zemgales iecirkņa policisti un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests

Mediķi cietušos nogādājuši slimnīcā, bet policisti, skaidrojot notikušā apstākļus, uzzinājuši, ka tovakar pie cietušās sievietes un viņas dzīvesbiedra viesojies viņas bijušais civilvīrs. Trijotne kopīgi lietojusi alkoholu. Namatēvs sadusmojies, ka viesis pārāk ilgi vēlas uzturēties viņu dzīvoklī un par to aizrādījis.

Šis izteikums ļoti sadusmojis otru vīrieti, kurš paķēris nazi un virspusēji iegriezis savai bijušajai civilsievai kaklā. Pēc tam viņš kaklā sadūris arī viņas dzīvesbiedru.

Cietušie par notikušo paziņojuši policijai. Likumsargi turpat notikuma vietā aizturējuši arī 1978. gadā dzimušo aizdomās turēto vīrieti, kurš iepriekš vairākas reizes sodīts par kabatzādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par divu personu slepkavības mēģinājumu.

Tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Krimināllikuma 15. pants paredz. ka nozieguma mēģinājums ir nepabeigts noziedzīgs nodarījums. Par nozieguma mēģinājumu atzīstama apzināta darbība, kas tieši vērsta uz tīšu tā izdarīšanu, ja noziegums nav izdarīts līdz galam no vainīgā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ.

Likums paredz, ka atbildība par nozieguma mēģinājumu iestājas saskaņā ar to pašu šā likuma pantu, kas paredz atbildību par konkrēto nodarījumu.

Krimināllikuma 116.pants par slepkavību paredz sodu - mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!