Foto: LETA
Sākoties siltajai sezonai, arvien biežāk dažādas traumas gūst velosipēdisti, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Piektdien, 13. aprīlī, Rīgā 25 gadus vecu velosipēdisti aizķēra automašīna. Sieviete guva galvas traumu. Savukārt 19 gadus vecs vīrietis Rīgā ar velosipēdu ietriecās stāvošā automašīnā un tika nogādāts slimnīcā ar galvas traumu, kā arī sistām brūcēm sejā.

Tāpat Rīgā 18 gadus vecs vīrietis ar velosipēdu ietriecās ielas apmalē, krītot salauza kāju, un tika nogādāts slimnīcā.

Kurzemē, braucot ar velosipēdu, 19 gadus vecs vīrietis nokritis un salauzis roku.

Latgalē 10 gadus vecu zēnu aizķēra automašīna, kad viņš ar velosipēdu braucis pāri ceļam. Zēns nogādāts slimnīcā ar galvas, muguras un kājas traumām.

Piektdien NMPD steidza palīgā arī diviem vīriešiem, kuri traumas guva pēc kritiena no augstuma. Pierīgā 28 gadus vecs vīrietis izkritis pa piektā stāva logu un guvis smagu politraumu. Cietušais ar mugurkaula, galvas un vēdera dobuma orgānu traumām ir nogādāts slimnīcā.

Vidzemē 60 gadus vecs vīrietis darba vietā nokritis no aptuveni 1,5 metrus augstas rampas. Cietušais ar galvas traumu nogādāts slimnīcā.

Mediķu palīdzība piektdien bija vajadzīga arī 12 cilvēkiem, kuri guva traumas kūlas ugunsgrēkos. Cietušie ir bijuši visos Latvijas reģionos.

Desmit cilvēkiem NMPD mediķi snieguši palīdzību notikuma vietā, cietušie bija saelpojušies dūmus, vai arī guvuši vieglus apdegumus.

Savukārt divi cilvēki kūlas ugunsgrēkos bija saindējušies ar dūmiem un nogādāti slimnīcās.

Vēstīts, ka piektdien Latvijā reģistrēti 147 kūlas ugunsgrēki, kuros kopumā izdeguši vairāk nekā 185 hektāri pērnās zāles.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1290 izsaukumiem, no kuriem 217 bija saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!