Foto: LETA
Rīgas domes (RD) 1,5 miljonu eiro vērtā iepirkumā par pašvaldības informācijas izvietošanu Latvijas drukātajos periodiskajos izdevumos atkal uzvarējusi SIA "Mediaservice", kas cieši saistīta ar galvaspilsētā valdošo partiju "Saskaņa".

Noslēgtais līgums paredz, ka RD un "Mediaservice" gādās par nodibinājuma "Riga.lv" satura izvietošanu Latvijas drukātajos periodiskajos izdevumos latviešu un krievu valodā līdz 52 reizēm gadā.

Līgums noslēgts 19. martā un ir spēkā vienu gadu, taču RD to var pagarināt līdz trim gadiem.

Kopējā līguma cena, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 1 509 487 eiro.

"Mediaservice" šajā konkursā bija vienīgais pretendents, tāpēc iepirkuma komisija secinājusi, ka nav lietderīgi veikt tā piedāvājuma vērtēšanu atbilstoši saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma kritērijam.

Vēstīts, ka uzņēmums "Mediaservice" pieder RD deputāta Andreja Kozlova (S) bijušajai sievai Janīnai Tolkunovai.

"Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka "Mediaservice" valdē no 2010. gada maija līdz 2011. gada janvārim strādājis arī pats Kozlovs.

Turklāt "Mediaservice" reģistrēts vienās telpās ar SIA "Press Distribution Center", kur Kozlovs 2016. gadā strādājis par tirgvedības vadītāju.

"Mediaservice" 2016. gadā apgrozīja 995 tūkstošus eiro, nopelnot 62 tūkstošus eiro. Uzņēmums jau iepriekš uzvarējis vairākos RD konkursos. Piemēram, 2015. gadā "Mediaservice" ar domi noslēdza 599 tūkstošus eiro vērtu līgumu, bet 2016. gadā – 329 tūkstošus eiro vērtu līgumu. "Mediaservice" uzvarējis arī AS "Rīgas Centrāltirgus" organizētos konkursos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!