Foto: DELFI

Prokuratūra izbeigusi kriminālprocesu pret bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes (FPP) amatpersonu Kristīnu Bogdanovu, savukārt viņas vīru Maksimu tiesās par vieglāku nodarījumu nekā sākotnēji viņam bija inkriminēts.

Drošības policija (DP) pagājušā gada jūnijā Bogdanovus atzina par aizdomās turētajiem kriminālprocesā par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu. Tobrīd Maksims Bogdanovs ieņēma FPP Finanšu izlūkošanas daļas operatīvās nodaļas vadītāja, bet Kristīne Bogdanova – FPP Pirmās izmeklēšanas daļas vadītājas amatu. No šī gada 1. janvāra FPP un Muitas policijas pārvaldes ir apvienotas, izveidojot Nodokļu un muitas policijas pārvaldi.

VID abus atstādināja no amata pienākumu pildīšanas, taču abi piekrita piedāvājumiem ieņemt citus amatus. Maksimam piedāvāja Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes 1. piedziņas daļas 3. nodaļas galvenā nodokļu inspektora amatu, bet Kristīnai – Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes Tiesību aktu daļas galvenā juristes amatu. VID informēja, ka Maksims joprojām strādā VID, bet Kristīna šogad februārī ir pārtraukusi civildienesta attiecības, pamatojoties uz savstarpējo vienošanos.

Pabeidzot izmeklēšanu, DP lūdza prokuratūru pret abiem sākt kriminālvajāšanu. Prokuratūra gan bija citādās domās, proti, pret Kristīnu kriminālprocesu izbeidza, bet Maksimam uzrādīja apsūdzību par valsts noslēpuma izpaušanu aiz neuzmanības. Par šādu noziegumu draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Maksima Bogdanova lieta ir nosūtīta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai, kas to aiz slēgtām durvīm skatīs 19. septembrī pulksten 14, liecina tiesas informācija.

Bogdanovu advokāte Jeļene Kvjatkovska pastāstīja, ka pret Kristīnu prokuratūra kriminālprocesu izbeidza, jo viņas darbībās nekonstatēja noziedzīga nodarījuma sastāvu.

Maksimam uzrādītās apsūdzības apstākļus advokāte nevarot izpaust, jo tiesībsargājošās iestādes lietu padarījušas par slepenu. Klients vainu inkriminētajā noziegumā neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!