Foto: DELFI
Sniega un apledojuma dēļ sestdienas rītā visā valsts teritorijā apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Kā atzīmē LVC, sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 137 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem sestdienas rīta novēroti uz Siguldas šoseja (A2) posmā Vangaži – Raunas pagrieziens; Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi – Strenči; Rīgas apvedceļa (A5) posmā Salaspils - Babīte; Daugavpils šosejas (A6) posmā Lielvārde - Nīcgale; Bauskas šosejas (A7) posmā Rīga - Ķekava; Jelgavas šosejas (A8) visa maršruta garumā; Liepājas šosejas (A9) posmā Rīga - Annenieki; Ventspils šosejas (A10) posmā Rīga – Tukums; Rēzeknes šosejas (A12) visa maršruta garumā; Grebņevas – Medumi šoseja (A13) posmā Grebņeva - Špoģi; Kokneses šosejas (P80) posmā Skrīveru pagrieziens - Koknese.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojums apgrūtina braukšanu Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažu, Madonas, Rēzeknes, Tukuma un Valmieras apkārtnē.

LVC atgādina, ka uz grants autoceļiem šķīdoņa dēļ saglabājas transporta masas ierobežojumi, saraksts ar posmiem, kur ir ieviesti ierobežojumi. Plašāku informāciju par to var izlasīt šeit.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir neredzams un īpaši bīstams, brīdina LVC. Tas īpaši var veidoties ceļu posmos kas atrodas blakus ūdenstilpnēm, meža apvidū, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Apledojums var veidoties negaidīti un ļoti ātri, norāda LVC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!