Foto: LETA
Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatā plāno iecelt bijušo "Microsoft Latvia" vadītāju Ēriku Eglīti, apliecināja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Patlaban Eglītis strādā Būvniecības valsts kontroles birojā, kur pilda būvniecības informācijas sistēmas (BIS) projekta vadītāja pienākumus.

Ašeradens norādīja, ka, meklējot līdzšinējā EM valsts sekretāra Jura Stinkas aizvietotāju, ministrs meklējis kandidātus EM resorā, kā arī konsultējies ar ekspertiem, kuri ieteikuši, kādas prasmes būtu jāpārvalda nākamajam EM valsts sekretāram. Kā viena no svarīgākajām prasmēm tika minēta korporatīvās zināšanas un prasmes.

"Es vērtēju pieejamos kandidātus, vērtēju EM vadības cilvēkus, bet manu uzmanību pievērsa cilvēks, kurš kritiskā brīdī iesaistījās BIS projektā un panāca lielu progresu," stāstīja Ašeradens.

Tāpat ekonomikas ministrs norādīja uz Eglīša iepriekšējo profesionālo pieredzi, vadot uzņēmumu "Microsoft Latvia" un strādājot kompānijas "Samsung" pārstāvniecībā Latvijā. "Man viņš šķita prefekts kandidāts, kuru virzīšu apstiprināšanai Ministru kabinetā," piebilda Ašeradens.

Patlaban priekšlikums virzīt Eglīti EM valsts sekretāra amatā tiek saskaņots ar koalīcijas partneriem, bet ministrs pieļāva, ka valdība viņu amatā varētu apstiprināt nākamnedēļ.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Eglītis Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienībā "Rīgas Biznesa skola" ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā jeb "MBA" grādu. Vaicāts, vai šis izglītības grāds nevarētu būt šķērslis Eglīša iespējām ieņemt augstu amatu valsts pārvaldē, Ašeradens norādīja, ka viņš šajā jautājumā ir konsultējies ar izglītības ekspertiem, kas apgalvojuši, ka Eglīša iegūtā izglītība ir pietiekama, lai kvalificētos šim amatam. Ministrs piebilda, ka Eglītis patlaban studē arī maģistratūrā.

Eglītis no 2011.gada līdz 2016.gadam bijis "Microsoft" Latvijas filiāles SIA "Microsoft Latvia" vadītājs, bet pirms tam Eglītis strādājis uzņēmumā "Samsung Electronics", kurā bijis atbildīgs par telekomunikāciju biznesa virzienu Baltijas valstīs.

Marta sākumā Eglītis tika atkārtoti iecelts Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā vadītāja amatā uz laika posmu no 2018.gada līdz 2019.gadam.

Kā ziņots, līdzšinējais EM valsts sekretārs Juris Stinka iesniedza atlūgumu. EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena skaidroja, ka tas ir Stinkas personiski pieņemts lēmums.

Stinka atklāta konkursa rezultātā EM valsts sekretāra amatā tika iecelts 2016.gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!