Foto: LETA

Zemgales rajona tiesa Jēkabpilī piespriedusi desmit mēnešu cietumsodu un piespiedu darbu uz 200 stundām vīrietim par iedzīvotāju apkrāpšanu, internetā piedāvājot tiem iegādāties grāmatas, tostarp, literatūru par to, kā kļūt bagātam, liecina tiesas spriedums.

Notiesātais rīkojies pēc vienas shēmas - viņš reģistrējies grāmatu apmaiņas un pārdošanas portālā, tad sazinājies ar cietušajiem un piedāvājis par nelielām summām iegādāties dažāda satura grāmatas. Krāpnieks apsolījis, ka grāmatas nosūtīs pa pastu. Cietušie naudu uz krāpnieka bankas kontu pārskaitījuši, taču grāmatas nav saņēmuši.

Krāpnieka piedāvātās literatūras klāsts bijis visai plašs, proti, grāmatas par tautastērpiem, Hariju Poteru, anatomiju, biškopību. Tāpat viņš piedāvājis iegādāties grāmatas par to, kā kļūt bagātam vai veiksmīgam, piemēram, grāmatu "Domā un kļūsti bagāts", ko izdevēji reklamē kā "labklājības un panākumu bībeli".

Kopumā apsūdzētajam tika pierādīti 59 noziedzīgi nodarījumi. Apsūdzētais noziegumus pastrādāja laikā no 2016.gada novembra līdz 2017.gada vasarai.

Cietušajiem kopumā viņam kaitējuma kompensācijās jāmaksā vairāki simti eiro. Savukārt vienam cietušajam jāsedz arī 300 eiro morālā kaitējuma kompensācija.

Spriedums nav pārsūdzēts un ir stājies spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!