Foto: F64

Tuvojoties pavasarim, kam raksturīgi mainīga laika apstākļi un nokrišņi, daudzviet var apledot grants un asfalta autoceļi, portālu "Delfi" informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Ceturtdienas rītā braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apgrūtināti daudzviet Kurzemē un valsts centrālajā daļā. Braukšanas apstākļu uzturēšanā iesaistīta 91 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien visā valsts teritorijā ir iespējami nokrišņi sniega, slapja sniega un lietus veidā, savukārt gaisa temperatūra diennakts laikā svārstīsies ap nulli. Šādos laika apstākļos uz autoceļiem ar asfalta segumu var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir īpaši bīstams autovadītājiem, jo ir grūti pamanāms un mainīgos laika apstākļos var veidoties ļoti strauji, brīdina LVC.

Mainīgos laika apstākļos īpaši uzmanīgiem ir jābūt uz reģionālās un vietējās nozīmes autoceļiem ar grants segumu, kas ziemā uzturēti ar sniega kārtu, norāda LVC. Iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni. Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laika apstākļos ir neefektīva, jo lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, bet rievojums izkūst.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Savukārt par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, apledojumu, sniega sanesumiem vai citiem šķēršļiem uz valsts autoceļiem jāinformē LVC Satiksmes informācijas centru pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555, uz e-pastu: sic@lvceli.lv vai LVC "Twitter" un "Facebook" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!