Foto: DELFI

Kriminālprocesa izmeklēšanai, kas februārī tika sākts par Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča darbībām, gadi nebūs nepieciešami, laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Ja būs vajadzīgas kādas papildu darbības vai resursi, tad tam būs zaļā gaisma, taču pašlaik nav pamata uzskatīt, ka šajā lietā būtu nepieciešami gadi," izteicies Kalnmeiers.

"Kriminālprocess ir kaut kādu notikumu padziļināta izmeklēšana ar kriminālprocesuālām metodēm. Ja personai ir noteikti kaut kādi ierobežojumi, tad tas jau ir nopietnāk," atzinis ģeneralprokurors.

Viņš uzsvēris, ka ir ieinteresēts, lai uzsāktais process ātri tiktu novests līdz galam, noskaidrojot patiesību, jo tajā ir iesaistīta ļoti augsta valsts amatpersona, kura ieņem amatu Eiropas Centrālajā bankā.

Kā ziņots, Rimšēvičs tiek turēts aizdomās pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs esot vismaz 100 000 eiro.

Rimšēvičam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – 100 000 eiro drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Rimšēviča aizstāvis bija lūdzis tiesu atcelt divus KNAB noteiktos drošības līdzekļus – nodarbošanās aizliegumu un aizliegumu izbraukt no valsts, taču tiesa šo lūgumu noraidījusi.

Neskatoties uz aizdomās turētā statusu un drošības līdzekļiem, Rimšēvičs nolēmis neatkāpties no amata.

Viņš ir atsācis doties uz darbu, tomēr nesaņems atalgojumu, kamēr nepilda amata pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!