Foto: EPA/LETA

Pirmdien, 26. februārī, sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 86 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem konstatēti uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Vangažiem līdz Virešiem, Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Stalbes līdz Valkai, Rīgas apvedceļa posmā no Salaspils līdz Babītei (A5), Daugavpils šosejas (A6) posmā no Ogres līdz Pļaviņām.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Bauskas šosejas (A7) visa maršruta garumā, Jelgavas šosejas (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Anneniekiem, Ventspils šosejas (A10) visa maršruta garumā, uz Grebņevas-Medumi ceļa (A13) posmā no Grebņevas līdz Rēzeknei, uz Rēzeknes apvedceļa (A15) un uz Kokneses šosejas (P80) visa maršruta garumā.

Reģionālie autoceļi apledo Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Ogres, Rēzeknes, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!