Foto: F64
Sestdienas rītā sniegs un apledojums Kurzemē un vietām Vidzemē, Zemgalē un Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 115 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Braukšanas apstākļi ir apgrūtināti par Tallinas šoseju no Bīriņu pagrieziena līdz Ainažiem, Vidzemes šoseju no Vangažiem līdz Līgatnei, Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Jelgavas šoseju no Jelgavas līdz Meitenei, Liepājas šoseju no Kalnciema līdz Grobiņai, Ventspils šoseju no Kūdras līdz Usmai un no Ugāles līdz Ventspilij, kā arī autoceļu Grebņeva-Medumi no Rēzeknes līdz Špoģiem un Rēzeknes apvedceļu.

Reģionālie autoceļi apledo Rīgas, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Preiļu, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir neredzams un īpaši bīstams. Tas īpaši var veidoties ceļu posmos kas atrodas blakus ūdenstilpnēm, meža apvidū, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Apledojums var veidoties negaidīti un ļoti ātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!