Foto: DELFI Aculiecinieks

Janvārī aizdomās par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu Valsts policija aizturējusi AS "Rīgas centrāltirgus" Tirdzniecības organizēšanas nodaļas vadītāju Aivo Bruģi, informēja "Rīgas centrāltirgus" pārstāvji.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki, veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesa ietvaros, 19.janvārī "Rīgas centrāltirgū" aizturēja Bruģi. Viņš tiek turēts aizdomās par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu, esot pašvaldības iestādes darbiniekam un pildot darba pienākumus.

Policija Bruģim piemērojusi drošības līdzekli - uzturēšanos noteiktā vietā, un noteiktas nodarbošanās aizliegumu, proti, viņam aizliegts veikt nodaļas vadītāja amata pienākumus.

Bruģis strādājis "Rīgas centrāltirgū" kopš 2011.gada maija. Kā Tirdzniecības organizēšanas nodaļas vadītājam viņa pienākumos ietilpa organizēt tirdzniecību tirgū atbilstoši spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

Uz savstarpējas vienošanās pamata "Rīgas centrāltirgus" ir izbeidzis darba tiesiskās attiecības ar Bruģi.

Kopš 12.februāra par Tirdzniecības organizēšanas nodaļas vadītāju iecelts Vladimirs Kazarinovs. Kā norāda "Rīgas centrāltirgus" pārstāvji, Kazarinovs iespēju vadīt Tirdzniecības organizēšanas nodaļu ir ieguvis, uzņēmumam izvērtējot gan līdzšinējo pieredzi, gan kandidāta atbilstību amata pienākumu izpildei.

Viņa iepriekšējā darba pieredze ir saistīta uzņēmumiem SIA "Rail Serviss", kur viņš strādājis par izpilddirektoru, kā arī vairākus gadus pildījis ēku un teritorijas nodaļas vadītāja amata pienākumus SIA "L-Ekspresis", kur galvenais uzdevums bija nodrošināt ekipēšanas procesu un vilcienu sagatavošanu reisiem. Tāpat viņa darba pienākumi tiešā mērā ir bijuši saistīti ar tādiem Tirdzniecības organizēšanas nodaļas vadītāja pienākumiem kā tirdzniecības procesa funkciju atbalsts, uzraudzība, kontrole un attīstība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!