Foto: Shutterstock

Valsts policija sākusi izmeklēšanu saistībā ar ugunsgrēku laikraksta "Ludzas Zeme" korespondentes Anitas Daukštes mājā. Tomēr pagaidām nav informācijas, kas liecinātu par ļaunprātības pazīmēm, otrdien raidījumā "1 pret 1" teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Ir saņemts iesniegums, ir uzsākts kriminālprocess," atzina Ķuzis. "Lai izvairītos no kaut kādas neobjektivitātes, tas ir nodots Latgales reģiona Kriminālpolicijas birojam Daugavpilī, kur strādā daudz augstākas kvalitātes izmeklētāji, nekā tas ir Ludzā vai šinī gadījumā Rēzeknē."

"Viņi ir uzsākuši izmeklēšanu. Varu teikt tikai to, ka uz šodienu manā rīcībā nav nekādas informācijas, kas liecinātu par to, ka šajā lietā ir saskatāmas ļaunprātības pazīmes. Pagaidām man tādas nav, bet izmeklēšanā būs ļoti svarīgas nozīmētās ekspertīzes, izpēte," skaidroja policijas priekšnieks.

Jau ziņots, ka 11. janvārī nodegusi laikraksta "Ludzas Zeme" korespondentes Anitas Daukštes dzimtas māja. Kā iepriekš informēja laikraksta galvenā redaktore Laima Linuža, žurnāliste vērsusies policijā ar diviem iesniegumiem , lūdzot izmeklēt ugunsgrēku un nodrošināt viņai aizsardzību, jo redakcija uzskata, ka ugunsgrēks bijis ļaunprātīgas dedzināšanas rezultāts saistībā ar viņas publikācijām "Ludzas Zemē" par kontrabandu.

Žurnāliste tiesājas ar Valsts policijas Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieku Denisu Žulinu un prokurori Natāliju Gromu. Pēc Gromas iesnieguma sākts kriminālprocess pret žurnālisti par neslavas celšanu.

Daukšte, atsaucoties uz viņas rīcībā esošo informāciju, apgalvoja, ka Gromai esot interešu konflikts, iztiesājot kontrabandas lietas, jo viņas māsa esot Latgales "kontrabandas karaļa" Viktora Šabohina sieva.

Publikācijās Gromai tiek pārmesta arī dzīvošana pāri saviem līdzekļiem - lepnā mājā, kura gan esot reģistrēta uz māsas vārda, un palīdzības nesniegšana kādam ceļu satiksmes negadījumā cietušam vīrietim, ar kuru kopā viņa atradusies mašīnā, un notikuma vietas atstāšana. Minētais negadījums gan noticis pirms daudziem gadiem.

Sakarā ar pret viņu sākto lietu žurnāliste sagatavojusi un nosūtījusi iesniegumus Ģenerālprokuratūrai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), kuros lūdz izvērtēt prokurores darbību. Daukštei minētajā lietā ir liecinieka statuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!