Foto: LETA

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) pēc Rīgas domes deputāta Viestura Zepa (LRA/LA) iesnieguma sākusi resorisko pārbaudi par Āgenskalna tirgus novešanu līdz avārijas stāvoklim.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska apstiprināja, ka sākta pārbaude. Zeps norādīja, ka iesniegumu tiesībsargājošām iestādēm uzrakstījis, lai turpmāk šādas situācijas vairs neatkārtotos.

"Vairāk nekā 20 gadu laikā Rīgas pilsēta ir sadarbojusies gan ar Rīgas Centrāltirgu, gan citiem nomniekiem, kuriem, acīmredzot, Āgenskalna tirgus uzturēšana nav bijusi pa spēkam. Ir grēks pie sliktā stāvokļa vainot apakšnomnieku, jo jebkurā līgumā ir atrunāts, ka līgumu var lauzt, ja apsaimniekotāja darbs neapmierina, taču AS Rīgas Centrāltirgus (RCT) to izdarīja stipri par vēlu, kas nozīmē, ka noticis "pārrāvums" šajā sadarbības procesā un nomnieku darbam nav ticis sekots līdzi pietiekoši rūpīgi," sacīja Zeps, norādot, ka vēlas pievērst atbildīgo institūciju uzmanību šim jautājumam, lai nākotnē tādas situācijas izskaustu.

Kā ziņots, kopš šī gada 1. janvāra Āgenskalna tirgus ir slēgts ēkas bīstamā tehniskā stāvokļa dēļ.

Pirmdien tapa zināms, ka Rīgas domes Īpašumu departaments pārtrauks nomas līgumu ar RCT par Āgenskalna tirgus apsaimniekošanu un rīkos jaunu nomas tiesību izsoli uz 30 gadiem.

Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejā šodien skatīja iespējamos Āgenskalna tirgus atjaunošanas scenārijus RCT un Rīgas domes Īpašumu departamenta izpratnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!