Foto: DELFI
Tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža" no grīdas atkal atdalījušās flīzes, apstiprināja ēkas apsaimniekotājas SIA "Marno J" parāstāvis Ainārs Žibenko.

Tirdzniecības centrs turpina darbu, jo, pēc Žibenko teiktā, apmeklētāju drošībai apdraudējuma nav. Ēku jau apskatījusi Jelgavas būvvalde, tāpat šovakar to apsekos arī Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) speciālisti.

Flīzes no grīdas atdalījušās kādās otrā stāva telpās, kas paredzētas tirdzniecībai, bet pašlaik ir tukšas. Žibenko nekomentēja, cik lielā platībā konstatēta problēma. Arī citus komentārus uzņēmuma pārstāvis nesniedza, solot, ka apsaimniekotājs to darīs tikai pēc BVKB atzinuma.

Tāpat vēstīts, ka arī pērn janvārī BVKB veica pārbaudi tirdzniecības centrā, jo tajā sāka atdalīties grīdas flīzes, bet stāvlaukuma griestos radās plaisas. Bīstamības pazīmes centra nesošajās būvkonstrukcijās BVKB nekonstatēja, taču "Pilsētas pasāža" īpašniecei SIA "Marno J" uzdevis noskaidrot plaisu rašanās iemeslus.

Vēlāk secināts, ka pagrabstāva pārseguma plaisu rašanās cēlonis ir betona rukums, kas noticis būvniecības procesa laikā, savukārt grīdas flīžu atdalīšanās no pamatnes otrajā stāvā bija saistīta ar darba tehnoloģijas neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!