Foto: LETA
"Vienotības" Saeimas frakcija ievēlējusi frakcijas priekšsēdētāja Hosama Abu Meri (V) vietniekus – Jāni Upenieku (V) un Intu Dālderi (V/"Par").

Vēstīts, ka decembra izskaņā par jauno "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju ievēlēts Abu Meri.

Frakcijas trešdienas lēmums par vietniekiem bijis vienbalsīgs, pēc sēdes žurnālistiem pastāstīja Abu Meri.

Tāpat viņš sacīja, ka sadarbība starp "Vienotības" un "Kustības "Par"" deputātiem "ir ļoti skaidra – mēs sadarbosimies". Viņš vērsa uzmanību, ka problēmjautājumi tiks risināti tā saucamajā frakcijas prezidijā, ko veido frakcijas priekšsēdētājs un viņa vietnieki, un citiem frakcijas deputātiem, kuri grib nākt ar savu ideju vai problēmu un to risināt. "Mēs kopā sēdēsim un atrisināsim," pauda "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājs.

Frakcijas prezidijā tiks risināti tikai tie jautājumi, par kuriem nav vienprātības. Vispirms problēmjautājumi tiks risināti prezidija līmenī, tikai pēc tam visā frakcijā.

Jautāts, vai varētu paplašināt vietnieku skaitu, Abu Meri pieļāva, ka to ir iespējams darīt. Tikai tādā gadījumā trešais vietnieks amatu ieņems brīvprātīgi, jo Saeimas kārtības rullis paredz divus apmaksātus frakcijas priekšsēdētāja vietniekus.

Sēdē deputāti lēmuši arī par jauno frakcijas nolikumu, kas vienbalsīgi pieņemts.

Abu Meri apliecināja, ka frakcijas nosaukums mainīts netiks.

Pēc ievēlēšanas Abu Meri uzsvēra, ka kļūt par Saeimas frakcijas vadītāju viņam ir liels gods, taču tas nekad nav bijis ne viņa sapnis, ne mērķis.

Viņš skaidroja, ka viņš ir "libānietis – sirdī latvietis". Viņam nav sveša ne Latvijas vēsture, ne tradīcijas, ne kultūra. Savā jaunajā amatā Abu Meri centīsies saliedēt visus frakcijas deputātus.

Vienlaikus jaunais frakcijas vadītājs paredzēja, ka gaidāmā Saeimas ziemas sesija nebūs viegla. Priekšā virkne svarīgu lēmumu, tostarp par skolu latviskošanu. Šis bija viens no jautājumiem, ko Abu Meri savā uzrunā īpaši uzsvēra. Viņš aicināja beidzot pielikt punktu un pateikt, ka pēc 26 gadiem Latvija ir neatkarīga valsts.

Tāpat 2018. gadā būšot rūpīgi jāseko, kā tiek īstenotas veselības aprūpes reformas.

Ziņots, ka iepriekšējā frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa jau iepriekš paziņoja, ka noliks Saeimas deputātes mandātu pirms 12. Saeimas sasaukuma beigām, jo iecerējusi atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Tāpat vēstīts, ka "Vienotības" valde 6. novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad "Vienotība" sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Plānots, ka Āboltiņa mandātu noliks ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!