Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija atbalstījusi izskatīšanai Saeimā virzīt lēmuma projektu par 12. Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu Artim Gustovskim (V).

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo deputāte Solvita Āboltiņa paziņojusi par izstāšanos no 12. Saeimas sastāva un deputāta mandāta nolikšanu.

Āboltiņai noliekot deputāta mandātu, viņas vietā parlamentā stājas no partijas "Vienotība" kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētais Gustovskis.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, Gustovskis ir Kuldīgas novada domes deputāts, Kuldīgas aktīvās atpūtas centra vadītājs, kā arī ieņem amatus vairākās sabiedriskajās organizācijās. Viņam ir bakalaura grāds pedagoģijā kā tēlotājas mākslas un amatu mācības skolotājam un maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā.

Mandātu komisija lūgs Saeimas Prezidiju lēmuma projektu iekļaut Saeimas ceturtdienas, 11. janvāra, sēdes darba kārtībā.

Ziņots, ka Āboltiņa jau iepriekš paziņoja, ka noliks Saeimas deputātes mandātu pirms 12. Saeimas sasaukuma beigām, jo iecerējusi atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Tāpat vēstīts, ka "Vienotības" valde 6. novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad "Vienotība" sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!