Foto: DELFI
Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) ir uzdevis Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāram Raivim Kronbergam kopā ar atbildīgajām iestādēm līdz 2.februārim iesniegt priekšlikumus par iespējām Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) atrast citas vai būvēt jaunas funkcionāli atbilstošas telpas, informēja TM.

Ministrija jaunu telpu nepieciešamību skaidro ar esošās ēkas slikto tehnisko stāvokli un nepienācīgo tās uzturēšanu. Situācija vēl vairāk pasliktinājusies pēc 2.janvāra ugunsgrēka ēku kompleksā Stabu ielā 89. Lai gan IeVP telpas necieta, tās tika piedūmotas, kas negatīvi ietekmē darba vides apstākļus tur strādājošiem, skaidroja ministrijā.

Tādēļ Rasnačs ir norādījis, ka atbildīgajām iestādēm pēc iespējas ātrāk jārod risinājums darbinieku telpu un darba apstākļu uzlabojumiem.

Priekšlikumu izstrādes laikā ministrs arī aicinājis valsts sekretāru konsultēties ar Valsts policiju un Nodrošinājuma valsts aģentūras pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka otrdien tiesībsargājošo iestāžu ēkā Rīgā, Stabu ielā 89 izcēlās ugunsgrēks.

Ugunsgrēkā pilnībā izdega Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Normunda Krapša un viņa palīdzes kabineti.

Ēkā atrodas ne tikai Valsts policijas, bet arī Valsts robežsardzes un IeVP darba telpas.

Valsts policija saistībā ar notikušo ir sākusi kriminālprocesu. Policijas priekšnieks Ints Ķuzis trešdien žurnālistiem skaidroja, ka viena no iespējamām ugunsnelaimes izcelšanās versijām ir elektroinstalācijas problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!