Foto: LETA

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis ugunsgrēkā, kas skāris viņa darba vietu, zaudējis visu 25 darba gados iekrāto – apbalvojumus, pateicības rakstus un pat policista formu, LNT ziņu raidījumam atklājis pats Krapsis.

"Dienestā ir pavadīti vairāk nekā 25 gadi. Dienesta lietas, kas gadiem ir uzkrājušās - apbalvojumi, dažādi pateicības raksti un citi dokumenti, personīgās lietas vai prezentācijas dāvanas - tas viss ir pilnībā iznīcināts, tai skaitā, formas tērpa nav. Uz doto brīdi esmu civilajās drēbēs. Tā kā nekas no tā vairs nav - vēsturiskas lietas, fotogrāfijas. Diemžēl to neizdosies atjaunot," intervijā paudis Ceļu policijas priekšnieks, piebilstot, ka dzīve turpinās.

Krapsis paudis, ka tajā vakarā, atstājot darbavietu, nekas nav liecinājis par tuvojošos nelaimi. Uzzinot par ugunsgrēku, viņš devies atpakaļ, lai noraudzītos, kā uguns liesmas aprij visas liecības par viņa karjeru policijā. Runājot par iespējamo ugunsnelaimes cēloni, Krapsis norāda, ka viņam par to grūti spriest, jo nav Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta darbinieks. "Man grūti teikt, man pašam dzīvē pirmo reizi tāda nelaime notikusi," nosaka Ceļu policijas priekšnieks.

Krapša kabinets ugunsgrēkā cietis visvairāk. Tas sastāv no trīs daļām. Priekštelpas, kurā uzturas sekretāre, tad seko Krapša darba vieta, aiz kuras vēl ir neliela atpūtas zona jeb priekšnieka privātā telpa. Salīdzinot ar abām iepriekš minētajām telpām, kuras izpostītas pilnībā, biroja mēbeles un tehniku ieskaitot, atpūtas zona izdegusi vismazāk.

Krapsis darbā lieto portatīvo datoru, kuru ugunsgrēka vakarā bija paņēmis uz mājām, lai pastrādātu. Dokumentu papīra formā Krapsim kabinetā bijis maz. "Ja par tādām administratīvā pārkāpuma lietām runājam, kas ir mūsu ikdienas darbs - šīs iedzīvotāju sūdzības izskatīt, tad tas procents ir tuvu nullei, ka kāda lieta būtu zaudēta. Es nevaru simtprocentīgi apgalvot, bet tuvu tam," pārliecināts Krapsis.

Patlaban tiek skaidrots, vai kas neatgriezeniski nav zudis, bet Krapsis jau ticis pie jaunām darba telpām.

Jau ziņots, ka 2. janvārī izcēlās ugunsgrēks ēkā Rīgā, Stabu ielā. Šajā ēkā atrodas arī vairākas Valsts policijas struktūrvienības. Visstiprāk cieta Ceļu policijas telpas, mazāk - Ekonomikas noziegumu apkarošanas pārvaldes policijas kabineti.

Iepriekš Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis žurnālistiem pauda, ka šobrīd kā galvenā versija ugunsgrēka cēlonim tiek izskatītas problēmas elektroinstalācijā un viņa rīcībā neesot informācijas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!