Foto: LETA
Pēdējo gadu laikā izdarīts ļoti daudz, lai cīnītos ar grūtnieču mirstību Latvijā, un pašlaik personālam un tehnikai izvirzītās prasības ir ļoti augstas, tāpēc jebkurā dzemdību nodaļā dzemdēt ir droši, šodien Jūrmalā notiekošajā "Māmiņu kongresā 2017" sacīja veselības ministre Anda Čakša.

Viņa sacīja, ka pirms dažiem gadiem Latvijā bija viena no augstākajām grūtnieču mirstībām Eiropas valstu vidū. "Lai situāciju vērstu par labu, sākām rūpīgi sekot līdzi tam, kādā veidā topošās māmiņas nokļūst uzskaitē, kādi izmeklējumi tiek veikti, kā arī mainījām citas lietas, kā rezultātā esam divu gadu laikā šo dramatisko situāciju ļoti būtiski uzlabojuši," uzsvēra ministre.

"Varu teikt, ka jebkurā dzemdību nodaļā var droši dzemdēt, jo prasības personālam un tehnikai noteiktas ļoti augstas," piebilda Čakša.

"Māmiņu kongresu 2017" organizē vecāku apvienība "Māmiņu klubs". Kongresa mērķis ir apkopot jaunākās tendences mātes un bērna veselības un profilakses jomā, uzsvaru liekot uz veselīgu grūtniecību kā nākamās paaudzes pīlāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!