Foto: Shutterstock

Valsts policijas (VP) darbinieki Rīgā aizturēja piecu jauniešu grupu, kuri kādam ārzemniekam nozaguši kredītkarti un naski iztērējuši 10 700 eiro.

Trešdienas, 1. novembra, rītā VP vērsās ārzemnieks, apgalvojot, ka aizvadītajā naktī kādā Rīgas centra bārā viņam nozagta kredītkarte un 800 eiro vērts mobilais telefons.

Policisti noskaidroja, ka ar zagto kredītkarti izdarīti vairāki vērienīgi pirkumi. Ļaundari iegādājušies gan elektroniku, gan dārgu zīmolu apģērbu. Tas viņiem izdevies, jo kredītkarte bijusi ar bezkontakta funkciju, līdz ar to pirkumu veikšanai nav jāzina PIN kods.

Tajā pašā dienā ap pulksten 16 VP nāca uz pēdām piecu personu grupai, aizturot kvintetu uzreiz pēc kārtējā pirkuma izdarīšanas. Starp aizturētajiem ir 1989. gadā dzimis vīrietis, divi 1993. gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1996. un 2000. gadā dzimušas sievietes. Viens no 1993. gadā dzimušajiem vīriešiem jau iepriekš septiņas reizes sodīts par dažādiem mantiskiem noziegumiem, savukārt 1989. gadā dzimušais iepriekš sodīts par zādzību. Pārējie aizturētie iepriekš nav sodīti.

Policija veica kratīšanu aizturēto dzīvesvietās, atsavinot daļu no iegādātajām precēm – televizoru, 15 dāvanu kartes, jakas, cepures, kreklus, makus un citas lietas.

VP uzsākusi kriminālprocesu, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 193. panta otrās daļas – par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un nelikumīgu izmantošanu, kā arī pēc 175. panta pirmās daļas par zādzību.

Tiesa atteica aizdomās turētajiem piemērot apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!