Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nākamo valdību veidot kopā ar "Saskaņu" ir neiespējami, vaicāts par šādu iespējamību, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs, kā arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigamnis sacīja, ka viņam nav skaidri argumenti, kas liecinātu, ka ZZS varētu un plāno nākamajā valdības veidošanā iet kopā ar partiju "Saskaņa". Tāpat politiķis uzsvēra, ka jau iepriekš publiski ir teicis, ka ZZS neplāno to darīt, kā arī piemetināja, ka arī pats personīgi ir pret šādu soli.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs skaidroja, ka šādu lēmumu izlemj nevis partiju līderi, bet gan partijas kā kopums, un nav indikācijas, ka ZZS domātu citādāk.

Raidījumā Brigmanis pauda pārliecību, ka Nacionālā apvienība (NA) kopā ar ZZS veidos nākamās valdības kodolu, kā arī pauda cerību, ka partijai "Vienotība" izdosies pārvarēt 5% barjeru, lai iekļūtu Saeimā. Politiķis sacīja, ka "silti ieska "Vientībai" nelīst vēlēšanu apvienībās. Vienlaikus viņš norādīja, ka gaidāmās vēlēšanas parādīs, cik svarīgs ir "Āboltiņas faktors", piebilstot, ka "Vienotība" līdz šim ir par maz novērtējusi tās ilggadējās priekšsēdētājas un partijas Saeimas frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas devumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!