Foto: Publicitātes attēli
2017. gada 20. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Jaunatnes fonda "Vertikāle" organizētā vasaras nometnes "Alfa" 50. gadskārtas konference, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Vasaras skola-seminārs "Alfa" ir orientēta uz fundamentālo zinātņu – matemātikas, datorzinātnes, fizikas, ķīmijas, bioloģijas, kā arī sociālo zinātņu padziļinātu apmācību. Tās kontingents ir ap 50 vecāko klašu skolēni, kuri jau ir guvuši atzītus panākums izvēlētajā zinātnes nozarē, ir valsts mācību priekšmetu un starptautisko olimpiāžu uzvarētāji un skolēnu zinātnisko konkursu laureāti.

20. oktobra pasākumā kopā pulcēsies bijušie vasaras skolas-semināra "Alfa" dalībnieki – Latvijas gaišākie prāti, valsts un starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji 50 gadu garumā, tostarp studenti un profesori, politiķi, pedagogi, lektori, atbalstītāji, lai kopā atzīmētu šī pasākuma nozīmīgumu Latvijai un motivētu jauniešus turpmākajam darbam zinātnē.

Ik gadu trīs nedēļu ilgajā vasaras skolā-seminārā notiek vairāk nekā 200 nodarbību, kuras vada Latvijas augstskolu mācību spēki, lektori un profesori, zinātnisko institūtu vadošie speciālisti un sabiedrībā nozīmīgas personības. Skolēni veic teorētiskus un praktiskus pētniecības darbus. Paralēli mācību darbam jaunieši aktīvi piedalās interešu izglītības aktivitātēs. Vasaras skolā-seminārā iegūtās zināšanas un pieredze ne reti kalpo par stūrakmeni iekļūšanai pasaules prestižākajās augstskolās.

Bijušo alfiešu vidū ir matemātiķis un datorzinātnieks Andris Ambainis, kvantu fiziķs Vjačeslavs Kaščejevs, LU bijušais rektors Mārcis Auziņš, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, bijušais Eiropas Savienības komisārs Andris Piebalgs, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, "Prudentia" padomes loceklis Ģirts Rungainis, arhibīskaps Jānis Vanags, kā arī daudzi ievērojami zinātnieki, mācību spēki Latvijas augstskolās un pētniecības institūtos.

"Alfas" dalībnieki, lektori un audzinātāji ir aicināti reģistrēties dalībai pasākumā "Alfa - izglītībai un zinātnei 50 gados" vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!