Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pēkšņā motivācija sakārtot Latvijas Radio (LR) ir apšaubāma, intervijā atzina bijusī LR valdes locekle Sigita Roķe.

Viņa sacīja, ka līdz šim padomes nosauktie argumenti par LR satura tirgošanu, neadekvāto LR darbinieku atalgojuma un piemaksu sistēmu, kā arī laicīgi ekspluatācijā nenodoto Multimediju studiju, ir apšaubāmi. Roķe pauda viedokli, ka NEPLP motivācija sakārtot LR varētu būt bijusi cita.

"No manas puses tie var būt tikai retoriski jautājumi. Es nevaru neko apgalvot, jo tad jau es sāktu spekulēt. Ir retorisks jautājums, kāpēc tik šausmīgā steigā un tik šausmīgos ātrumos LR pēkšņi kļuva tik aktuāls un pēkšņi par katru cenu LR vajadzēja sakārtot. Uzņēmumu, kurš ir stabils, ar labiem rādītājiem, kuru katru gadu kontrolē gan Valsts kontrole, gan auditori, pēkšņi ir kaut kādā veidā jāsakārto. Turklāt, ņemot vērā, ka ir gads tieši pirms [Saeimas] vēlēšanām," norādīja Roķe.

Vienlaikus bijusī LR valdes locekle pauda neziņu, kādēļ Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Ventspilij un Latvijai") iknedēļas preses konferencēs sāka pieminēt viņas vārdu. "Es arī nezinu, kāpēc pēkšņi vienu brīdi Lemberga preses konferencēs es kļuvu, manuprāt, pat populārāka par [ASV miljardieri Džordžu] Sorosu un tiku piesaukta. Tieši dažas dienas pirms lēmuma par neuzticības izteikšanu Lembergs preses konferencē atkal kārtējo reizi paziņojis, ka tas "LR beidzot ir jāsakārto"," sacīja Roķe.

Viņa arī norādīja, ka NEPLP aktīvi sāka strādāt pie LR sakārtošanas brīdī, kad tika publiskotas "oligarhu sarunas", kad LR un Latvijas Televīzijai (LTV) vajadzēja izveidot kopīgu nolikumu sadarbībai ar trešajām pusēm un sponsoriem. "Tas notika tieši pēc tam, kad LR un LTV paziņoja par sadarbības pārtraukšanu "Muzikālās bankas" un "Dzintardziesmu" projektos ar Ventspils uzņēmumiem un iestādēm. Te var uzdot daudz un daudz jautājumu, un tad es nezinu - lai kāds meklē atbildes," teica bijusī LR valdes locekle.

Jau ziņots, ka NEPLP 28. septembrī izteica neuzticību Roķei. Roķe LR valdē, atbildot par programmu attīstības jautājumiem, strādāja kopš 2015. gada janvāra. Taču kopš šā gada marta līdz augustam viņa bija vienīgā LR valdes locekle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!