Foto: LETA

Gada laikā no dienesta Valsts policijā saistībā ar koruptīvām darbībām atbrīvoti desmit policisti, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Runājot par gadījumiem, kad policijā tiek atklāti korumpēti policisti', un kā norit attīrīšanās no negodprātīgiem darbiniekiem, Ķuzis pauda pārliecību, ka lielākā daļa policistu strādā godprātīgi, bet par negodprātīgajiem kadriem sabiedrībai jāinformē.

Jau vēstīts, ka septembrī Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējuši trīs Valsts policijas darbiniekus. LTV raidījums "de facto" ziņoja, ka aizturētie policisti bija iesaistījušies "točku biznesā" – organizējuši nelegālās preces piegādi, tā dēvētajām, "točkām". Piemēram, izņemot nelegālo alkoholu no kādas tirdzniecības vietas Ķengaragā, dokumentācijā ticis uzrādīts mazāks daudzums. Starpība tirgota tālāk jau citā "točkā".

IDB informēja, ka amatpersonas aizturētas aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un bezdarbību mantkārīgā nolūkā. Visas trīs amatpersonas veica dienesta pienākumus, kas saistīti ar akcizēto preču nelegālās aprites ierobežošanu.

Savukārt pārejot pie jautājumiem, kas skar policijas finanses, Ķuzis sacīja, ka nākamgad policija papildu finansējumu saņems kiberdrošībai, vienības "Omega" stiprināšanai un cīņai par bērnu tiesību aizsardzību. Kopumā runājot par drošības līmeni Latvijā, Ķuzis uzsvēra, ka "drošības ziņā mēs dzīvojam drošā azotē", tomēr svarīgi ir fiksēt brīdi, kad riski palielinās un jāprot attiecīgi reaģēt. Patlaban Latvijā dzīvot ir ļoti droši, pauda policijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!