Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) nākamajās Saeimas vēlēšanās varētu arī nesadarboties ar partiju "Latvijas attīstībai" un diezin vai tās premjera amata kandidāts būs Rīgas domnieks Mārtiņš Bondars, izteicās LRA ietilpstošās "Reģionu alianses" valdes priekšsēdētājs, Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Ne visas "Reģionu alianses" reģionālās nodaļas esot sajūsminātas par LRA kopējo startu Rīgas domes vēlēšanās ar partiju "Latvijas attīstībai". "Domāju, ka Saeimas vēlēšanās daudziem mūsu biedriem tas var kļūt par "sarkano līniju", ko viņi partijas vadībai neļaus vēlreiz pārkāpt," atzina Ence.

Jautāts, vai Bondars atkal kandidēs parlamenta vēlēšanās, Ence pieļāva, ka "viņš droši vien gribēs kandidēt". "Paredzu, ka šajā sakarā partijā būs ļoti smagas diskusijas. Šaubos, ka mēs būsim gatavi atkal atbalstīt Bondaru kā LRA Ministru prezidenta kandidātu. Viņš ir spilgta individualitāte. Bondars, iespējams, būtu piemērots Valsts prezidenta amatam, bet šaubos, vai viņš būtu labs saimnieciskās jomas līderis," uzskata Ence.

"Mēs nekoncentrēsimies uz "spīdekļu" piesaistīšanu, bet runāsim ar cilvēkiem reģionos, kurus pazīst un ciena vietējie vēlētāji. Reģionos ir ļoti spēcīgi cilvēki, kas varētu būt Saeimas deputāti. Centīsimies nepakļauties pēkšņiem impulsiem, piemēram, tādiem, kāda bija Artusa Kaimiņa piesaistīšana mūsu deputātu kandidātu sarakstam. Arī Mārtiņš Šics ir cienījama, bet pretrunīga personība, kurš bez saskaņošanas ar partijas vadību praktiski vienpersoniski izlēma pieprasīt zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisiju, kas neguva parlamentāriešu atbalstu," norādīja Ence.

"Pirmo reizi veidojot Saeimas deputātu kandidātu sarakstu, mēs daudz ko nezinājām un nepratām. Gatavojoties 2018. gada parlamenta vēlēšanām, mēs veidosim kandidātu sarakstu daudz profesionālāk," solīja Ence.

"Reģionu alianses" un Vidzemes partijas vadītāji ir principā vienojušies uz nākamajām Saeimas vēlēšanām veidot LRA kā vienotu partiju, lai nejauktu galvu vēlētājiem ar dažādajiem nosaukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!