Foto: LETA

Ķekavas novada dome vienojusies, ka koalīciju veidos 12 deputāti no sešām politiskajām partijām, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atklāja Jaunās Konservatīvās partijas (JKP), kura Ķekavas novadā ieguva visvairāk balsu, pārstāvis Neils Kalniņš.

Partijas pārstāvis sacīja, ka patlaban vēl nav izlemts, kurš būs domes priekšsēdētājs, tomēr jau tagad ir zināms, ka koalīcijā nedarbosies līdzšinējais novada mērs Andis Damlics ("Reģionu alianse"). Vienlaikus Kalniņš sacīja, ka viņa pārstāvētā partija ar Damlicu redz sadarbības iespējas ārpus koalīcijas.

Runājot par mēra amatu, Kalniņš sacīja, ka joprojām aktuālas ir visas trīs iepriekš publiski nosauktās kandidatūras no JKP saraksta - viņš pats, Viktorija Baire un Andris Ceļmalnieks.

Jau ziņots, ka Ķekavas novadā pašvaldības vēlēšanu atkārtotajā balsojumā uzvarēja JKP. Partija ieguva piecus deputātu mandātus, līdz ar to šī partija arī uzņēmās līdera lomu koalīcijas veidošanas sarunās. Pa diviem deputātu krēsliem novada domē ieguva Latvijas Zemnieku savienība, "Gods kalpot mūsu Latvijai" un līdzšinējā mēra Damlica pārstāvētā "Reģionu alianse", kā arī partiju apvienība, kurā ietilpst "Vienotība", "Politiskā partija Izaugsme" un "Latvijas attīstībai". Savukārt pa vienam deputāta mandātam Ķekavas novada domē ieguva Latvijas Zaļā partija, "Saskaņa", "Vienoti Latvijai" un Vidzemes partija. Līdz ar to kopumā domes 17 deputātu krēslos sēdīsies deviņu dažādu sarakstu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!