Foto: LETA

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) Ķekavas novada domē gatava apspriest visus mēra amata kandidātu piedāvājumus, sacīja LZS Ķekavas novada saraksta līderis Aigars Vītols.

"Esošajā situācijā esam gatavi apspriest visus priekšlikumus. Noteikti runāsim ar jebkuru, lai atrastu labāko variantu darbam, nevis vienkārši būšanai domē," sacīja Vītols.

Runājot par atkārtoto vēlēšanu rezultātiem, saskaņā ar kuriem LZS zaudēja vienu mandātu Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), Vītols sacīja, ka par šādu iznākumu nepriecājas, tomēr bija zināms, ka vietu sadalījums mainīsies, un pirmie, kas varēja zaudēt, ja atnāk mazāk vēlētāju, bija LZS, un tas arī notika.

Viņš arī piebilda, ka pašlaik nevar zināt, kā mandātu sadalījuma izmaiņas ietekmēs domes darbu, jo jaunā dome vēl nav sākusi strādāt.

Kā ziņots, Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie dati par atkārtotām vēlēšanām Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī liecina, ka JKP novada domē atņēmusi vienu vietu LZS.

Neskatoties uz to, ka sestdien Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī par LZS sarakstu nobalsoja vairāk, proti, 428 balsstiesīgie vēlētāji, bet par JKP – 343 balsstiesīgie, provizoriskie rezultāti liecina, ka kopumā pašvaldību vēlēšanās par JKP nobalsojuši 22,83% vēlētāju, tādējādi domē iegūstot piecas vietas.

Savukārt par LZS nobalsojuši 11,81% vēlētāju, kas ir par 0,26 procentpunktiem mazāk, nekā apkopojot datus par 3. jūnijā notikušajām vēlēšanām, kad par partiju nobalsoja 1098 jeb 12,07% balsstiesīgo. Līdz ar to, apkopojot provizoriskos rezultātus, LZS Ķekavas novada domē iegūst divas vietas, kas ir par vienu vietu mazāk nekā tas bija pēc 3. jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām.

Provizoriskie vēlēšanu rezultāti liecina, ka pārējais domes sastāvs nav mainījies, jo pēc apkopotiem vēlēšanu rezultātiem Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī, partija "Gods kalpot mūsu Latvijai", "Vienotības", politisko partiju "Izaugsme" un "Latvijas attīstībai" kopīgais saraksts un "Reģionu alianse" katra saglabājusi pa divām vietām.

Savukārt "Saskaņa", Latvijas Zaļā partija, partija "Vienoti Latvijai" un "Vidzemes partija" novada domē saglabājusi katra pa vienai vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!