Foto: LETA

Ventspils domes mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), kuram tiesa liegusi pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus, preses konferencē trešdien izvairījās no jautājumiem par viņa dalību ""Rīdzenes" sarunās", piebilstot, ka politiķi drīkst apspriest, ko vien vēlas.

Lai gan Lembergs norādīja, ka jau ar "čupiņu vēstuļu" vērsies pie visiem medijiem, kuri atsaukušies uz žurnāla "Ir" publicētajiem sarunu atšifrējumiem no noklausītajām sarunām viesnīcā "Rīdzene", viņš trešdien uzsvēra, ka "Ir" publicētos izrakstus nemaz nav lasījis, tāpēc nespēj tos komentēt. "Kur ierakstīts likumā, ka man jālasa kāds žurnāls? Iedodiet man sarunu atšifrējumu un ekspertīzes slēdzienu. Tad jautājiet tālāk, ko jūs gribat no manis dzirdēt," pauda Lembergs.

Sarunā portālam "Delfi" Lembergs pauda, ka ir vairākas reizes viesnīcā "Rīdzene" ticies ar Aināru Šleseru. Taču viņš pauda, ka neatceras, vai būtu ar politiķi apspriedis sabiedrisko mediju un laikraksta "Diena" ietekmēšanu. Tāpat Lembergs norādīja, ka divi politiķi drīkst runāt, par ko vien vēlas.

Lembergs oligarhu lietu sauc par bijušā prezidenta Valda Zatlera atriebību. "Mērķis ir piespiest prokuratūru nosūtīt uz tiesu, kur process ilgs bezgalīgi. Attiecīgiem cilvēkiem tas nerada komforta sajūtu, prasa daudz resursus un allaž var stāstīt, ka viņi ir smagos noziegumos apsūdzēti," pauda Lembergs.

Žurnālā "Ir" publicētās "Rīdzenes sarunas" Lembergs sauc par falsifikāciju, jo izdevumā publicēti atšifrēti personu vārdi, savukārt kriminālprocesā minēti vien iniciāļi "A.Š", "A.L" u.c. Viņš uzskata, ka oligarhu lietu pret viņu ir īstenojuši "Jaunās konservatīvās partijas" deputāti un bijušie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Juris Jurašs un Juta Strīķe. Tomēr komentēt šo sarunu satura atbilstību patiesībai viņš izvairās.

"Sarunas publicētas, lai dzēstu milzīgo kauna traipu uz Strīķes un citu pasūtītāju mundiera par izgāzto oligarhu lietu. Pēc gada ir vēlēšanas. Vajadzīgs jauns uzrāviens. 2011. gadā, kad sākās šī lieta, tapa Zatlera Reformu partija. Redzējām, cik spēcīgs līderis viņš ir. Ja viņš konsultētos ar mani, partija dzīvotu ilgāk. Šīs sarunas vajadzīgas, lai uzjundītu politisko telpu un tajā atrastu vietu vairākām politiskām grupām. Pirmā no tām – Strīķes grupējums. Otrā – Pilsoniskā savienība," klāstīja Lembergs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!