Foto: LETA

Partija "Progresīvie" ceturtdien Jūrmalā rīkos piketu pret bezatbildību Slokas ugunsgrēka novēršanā, liecina sociālajā tīklā "Facebook" publicētā informācija.

Pikets norisināsies pie Jūrmalas pilsētas domes ceturtdien no pulksten 10.30 līdz 11.30.

Kā norāda organizatori, "uz piketu aicināts ikviens Jūrmalas iedzīvotājs un Jūrmalas viesis, kas uzskata, ka Jūrmalas Domes bezdarbība Slokas nelegālās glabātuves lietā ir viens no ķēdītes postiem, kas noveda pie katastrofas, nopietni piesārņojot dabu un radījusi zaudējumus iedzīvotājiem, kas dzīvo netālu no katastrofas vietas".

"Izbrīna pašvaldības amatpersonu klusēšana, lai gan pašvaldība ir atbildīga par atkritumu apsaimniekošanu un civilo aizsardzību savā teritorijā," turpina organizatori.

Piketā domei tiks pieprasīts uzņemties līdzatbildību par Slokas ugunsgrēku, izvērtēt pašvaldības atbildīgo personu rīcību nelegālās atkritumu uzglabātuves lietā un kompensēt ugunsgrēkā cietušo iedzīvotāju zaudējumus.

Jau ziņots, ka 18. jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Kopējā plastmasas krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāri.

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji, bet kopā ar virsniekiem un vadību iesaistīto VUGD pārstāvju skaits sasniedzis 74.

Uzņēmums SIA "Prima M", kurš saimniekoja nelegālās atkritumu izgāztuves vietā, atteicās attīrīt šo teritoriju, jo tam nav nepieciešamās naudas, tādēļ valdība atbalstīja līdz 700 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Valsts vides dienestam (VVD) ugunsgrēka teritorijas attīrīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!