Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) un biedrība "Par legālu saturu" parakstījusi savstarpēju sadarbības līgumu cīņai ar nelegālo un negodprātīgo televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzējiem un nelegālajiem filmu izplatītājiem.

Realizējot valdības politisko iniciatīvu un arī VP noteikto prioritāti – cīņu ar kibernoziegumiem un nelegālās televīzijas apkarošanu, policija sadarbībā ar biedrību "Par legālu saturu" apzinājusi nelegālās televīzijas problēmu valstī.

Balstoties uz šo informāciju, šogad noteiktas šīs tendences apkarošanas pamatvirzieni, kuri veiksmīgi iedzīvināti un tiek pielietoti audiovizuālā satura nelicencētas ierobežošanas pasākumos.

Preses konferencē, kurā parakstīts sadarbības līgums, piedalījās VP priekšnieks Ints Ķuzis, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Dmitrijs Homenko un biedrības "Par legālu saturu" izpilddirektore Dace Kotzeva.

Ziņots, ka pērni aptuveni 100 tūkstoši mājsaimniecības Latvijā izmantojušas nelegālās televīzijas sniegto pakalpojumu.

VP šī gada piecos mēnešos trīs kriminālprocesu ietvaros, šo nelegālās televīzijas lietotāju skaitu samazinājusi par vismaz 18 tūkstošiem, vēl vairāki kriminālprocesi šobrīd tiek izmeklēti, portālu "Delfi" informēja policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!