Foto: DELFI

Tā kā par valsts noslēpuma izpaušanu aizdomās turētajiem Kristīnei un Maksimam Bogdanoviem aizliegts ieņemt līdzšinējos amatus, viņiem plānots piedāvāt darbu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldē un Nodokļu parādu piedziņas pārvaldē.

Bogdanovai, kurai ir juridiskā izglītība, piedāvāts VID Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes Tiesību aktu daļas galvenās juristes amats, bet Bogdanovam, kuram ir ekonomista izglītība, tiek piedāvāts Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļas Trešās nodaļas galvenā inspektora amats.

Līdz šim Bogdanovs bija FPP Finanšu izlūkošanas daļas operatīvās nodaļas vadītājs, bet Bogdanova bija FPP Pirmās izmeklēšanas daļas vadītāja.

Piedāvājumu Bogdanoviem sagatavojusi VID personāla daļa, un plānots, ka ceturtdien to parakstīs VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, portālam "Delfi" pastāstīja VID ģenerāldirektores konsultante komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Aļona Zandere.

Pēc ierakstītās vēstules saņemšanas Bogdanoviem vienas dienas laikā jāatbild, vai viņi piedāvājumam piekrīt.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem Bogdanoviem alga jaunajos amatos nedrīkst būt zemāka par līdzšinējo.

VID jau iepriekš vērsis uzmanību uz juridiskām grūtībām atlaist aizdomīgus darbiniekus un skaidrojis, ka darbiniekus no darba iespējams atbrīvot vien tad, ja gūti konkrēti pierādījumi par pārkāpumiem.

Jau vēstīts, ka Bogdanovi tiek turēti aizdomās kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu, un viņiem aizliegts ieņemt līdzšinējos amatus.

Drošības policija iepriekš informēja, ka uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 94. panta – par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu –, un divām personām ir piemērojusi procesuālo statusu – aizdomās turētais. Kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas darbības aizliegums.

Tāpat vēstīts, ka Drošības policija pirmdien veica kratīšanu VID Finanšu policijas pārvaldē.

Bogdanovu pāra advokāte Alla Juraša iepriekš apstiprināja, ka aizstāvamie nav aizturēti, taču viņiem ir noteikts statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess. "Ir veiktas vairākas kratīšanas, taču plašākus komentārus es nevarēšu sniegt, jo esmu parakstījusies par informācijas neizpaušanu," uzsvēra advokāte un piebilda, ka viņai patlaban nav skaidrs, kas FPP amatpersonām tiek inkriminēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!