Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes (FPP) amatpersonām Kristīnei Bogdanovai un Maksimam Bogdanovam, kuri tiek turēti aizdomās kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu, aizliegts ieņemt līdzšinējos amatus.

VID ģenerāldirektores konsultante komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Aļona Zandere portālam "Delfi" pastāstīja, ka VID saņēmis oficiālu informāciju no Drošības policijas par abiem darbiniekiem piemēroto statusu un drošības līdzekļiem.

Tostarp darbiniekiem liegts ieņemt līdzšinējos amatus. Informāciju par to, kādos amatos Bogdanovi turpmāk varētu strādāt, VID sola sniegt vēlāk.

Drošības policija pavēstīja, ka Kriminālprocesā, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 94. panta – par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu –, Drošības policija divām personām ir piemērojusi procesuālo statusu – aizdomās turētais.

Vienlaikus procesa virzītājs personām kā drošības līdzekli ir piemērojis noteiktas darbības aizliegumu.

Ņemot vērā, ka izmeklēšana kriminālprocesa ietvaros turpinās, Drošības policija patlaban atturas no plašākiem komentāriem.

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņas vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka Drošības policija pirmdien veica kratīšanu VID Finanšu policijas pārvaldē.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju kratīšana notika VID Finanšu policijas vecākās izmeklētājas Kristīnes Bogdanovas darba kabinetā, ziņo TV3.

Bogdanovu pāra advokāte Alla Juraša aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka aizstāvamie nav aizturēti, taču viņiem ir noteikts statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess. "Ir veiktas vairākas kratīšanas, taču plašākus komentārus es nevarēšu sniegt, jo esmu parakstījusies par informācijas neizpaušanu," uzsvēra advokāte un piebilda, ka viņai patlaban nav skaidrs, kas FPP amatpersonām tiek inkriminēts.

Bogdanovs ir FPP Finanšu izlūkošanas daļas operatīvās nodaļas vadītājs, bet Bogdanova ir FPP Pirmās izmeklēšanas daļas vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!