Šovasar dažādās Latvijas vietās notiks vairākas Zemessardzes (ZS) militārās pamatapmācības nometnes, kurās ikviens Latvijas pilsonis, iestājoties zemessargos, varēs apgūt svarīgākās militārās iemaņas, portālu "Delfi" informēja ZS štābā.

Nometnes no 5. līdz 21. jūlijam notiks Daugavpils novada Meža Mackevičos, no 26. jūlija līdz 22. augustam Valmierā, kā arī no 20. līdz 27. augustam Kuldīgas Upīškalnā.

Pamatapmācības lauka nometnes ir jauna pieeja zemessargu apmācībā, kurā nesen dienestā pieņemtie zemessargi aptuveni vienas nedēļas vai nepārtraukta mēneša laikā apgūst militārās pamatiemaņas.

Nometnē zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, topogrāfiju un orientēšanos, likumus un reglamentus, ieroču un ierindas mācības, sakaru tehniku, kaujas šaušanu, pirmo medicīnisko palīdzību, kā arī psiholoģiju.

Dalība nometnē ikvienam Latvijas pilsonim dod iespēju iesaistīties valsts aizsardzībā un pilnveidot sevi – norūdīt raksturu un labāk iepazīt sevi, apgūstot militārās pamatiemaņas, zināšanas un prasmes, skaidro ZS štābā.

Lai piedalītos nometnē, Latvijas pilsonim jābūt 18 – 55 gadus vecam un jāiestājas ZS. To var izdarīt jebkurā no Zemessardzes bataljoniem, kas atrodas visā Latvijā. Bataljonu kontaktinformācija atrodama ZS mājaslapā. Vairāk par Zemessardzi, tās mērķiem, uzdevumiem un struktūru var lasīt šeit.

Ierodoties bataljonā, jāņem līdzi personas apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un iegūtās izglītības dokumentu oriģināli. Uz vietas varēs iegūt papildu informāciju par dienesta specifiku Zemessardzē un aizpildīt pieteikuma anketu.

Pēc nometnes zemessargiem būs iespēja dienēt savai dzīvesvietai vistuvākajā bataljonā. Zemessarga pamatapmācības programmu būs iespēja apgūt arī tad, ja nav iespēja ieplānot brīvo laiku minētajos datumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!