Foto: LETA
Ceturtdienas vakarā jūrā pazudis Latvijas zvejas kuģa "Daniels" apkalpes loceklis. Naktī uz piektdienu glābšanas operācija, kurā piedalījās divi helikopteri un vairāki kuģi, pabeigta, tomēr personu atrast nav izdevies, portālu "Delfi" informē Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Vieta.

13. aprīlī, pulksten 17.55 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs ("MRCC Rīga") saņēma izsaukumu no zvejas kuģa "Daniels", taču sakaru pārtraukuma dēļ tālāka informācija par izsaukšanas iemesliem nesekoja. Pēdējās zināmās zvejas kuģa koordinātes bija 85 kilometrus no Liepājas ostas.

"MRCC Rīga" norīkoja patruļkuģi P-05 "Skrunda" doties uz notikuma vietu, veikt izsaukuma apstākļu noskaidrošanu un pārliecināties, vai kuģim nedraud briesmas. Tika noskaidrots, ka viens no zvejas kuģa apkalpes locekļiem ir pārkritis pār bortu.

Pulksten 19.11 "MRCC Rīga" deva rīkojumu Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteram "Mi-17" un Zviedrijas bruņoto spēku glābšanas helikopteram doties uz notikuma vietu, un pārmeklēt meklēšanas rajonu.

Papildus meklēšanas darbiem tika piesaistīti zvejas kuģi "Briedis" un "Nautilus", kā arī kuģim "BALT FLOT 12", kas gāja uz Kaļiņingradu, šķērsojot meklēšanas rajonu, tika uzdots veikt pastiprinātu jūras novērošanu.

Pulksten 01.44 operācija tika pabeigta, tomēr pazudušais cilvēks netika atrasts. Patruļkuģis P-05 "Skrunda" pavadīja zvejas kuģi "Daniels" līdz Liepājas ostai.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka pirms došanās ūdens tuvumā vai, dodoties jūrā ar laivu, jahtu vai citu peldlīdzekli, jāpārliecinās, ka līdzi ir visi nepieciešamie glābšanas līdzekļi un ka ir informācija par to, kas ir jādara nelaimes gadījumā, tāpat jāziņo "MRCC Rīga" par plānoto peldlīdzekļu iziešanu un ienākšanu ostās.

Nelaimes gadījumā jūrā jāzvana uz MRCC Rīga trauksmes tālruņa numuru 115.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!