Foto: DELFI

Visas vecmātes Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca ir parakstījušas izmaiņas darba līgumā, kas nosaka atalgojuma likmes pieaugumu par 10 %, sākot ar šā gada 1. martu, informēja slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Lāsma Sīle.

Ņemot vērā valsts noteikto tarifa pieaugumu dzemdību aprūpē, 2017. gada martā slimnīca lēma visu finansējumu novirzīt tikai atalgojumam, un vidējā atalgojuma pieauguma summa mēnesī vecmātēm, strādājot normālu darba laiku, veidos aptuveni 80 eiro pirms nodokļu nomaksas.

"Slimnīcas vadība regulāri un pēdējā mēneša laikā vairākkārt ir tikusies ar Dzemdību nodaļas vadību un personālu, kur sarunās ir pārrunāts atalgojuma jautājums un reālās iespējas. Vecmātēm turpinot uzstāt uz vēl lielāku atalgojuma likmes palielināšanu, tā noteikti ir jāskata visa slimnīcas personāla atalgojuma kontekstā," skaidro Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga.

Šonedēļ slimnīca ir saņēmusi grozījumus līgumam ar Nacionālo veselības dienestu par stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu, kas no šī gada 1. aprīļa paredz fiksēto piemaksu palielināšanu neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļām, kurās nodrošina diennakts dežūras. Tuvākajā laikā Stradiņa slimnīca izanalizēs saņemto informāciju un vērtēs, kā to attiecināt uz esošo ārstniecības posteņu skaitu visās specialitāšu grupās slimnīcā. Vienlaicīgi slimnīcas vadība nākošajā nedēļā turpinās sarunas ar vecmātēm, iesaistoties arī arodorganizācijai, lai meklētu konstruktīvu un līdzsvarotu risinājumu, norāda Sīle.

Kā ziņots, no 1. aprīļa atalgojums palielināts vairākām mediķu grupām, arī dzemdību speciālistiem un vecmātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!