Foto: Reuters/Scanpix
Iekšlietu ministrija un Ropažu novada pašvaldība šodien atklāja par aptuveni 1,8 miljoniem eiro atjaunoto Mucenieku patvēruma meklētāju izmitināšanas centru, kurā ar atsevišķu ieeju izbūvēts arī multifunkcionāls centrs vietējiem iedzīvotājiem, informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Atjaunotajā centra ēkā ir nodrošinātas telpas arī Mucenieku iedzīvotājiem dažādu interešu pulciņu, sporta un citu nodarbību īstenošanai. Multifunkcionālajā centrā ir atsevišķa ieeja, skaidro PMLP.

Līdz aprīlim patvēruma meklētāju centra korpusā turpināsies labiekārtošanas un aprīkošanas darbi, savukārt multifunkcionālais centrs "Mucenieki" iedzīvotājiem pieejams jau tagad.

Jaunajā patvēruma meklētāju centra ēkā būs iekārtotas dzīvojamās istabas, koplietošanas virtuves un mācību klases sociālekonomiskās iekļaušanās pasākumiem.

Savukārt multifunkcionālajā centrā ciemata iedzīvotājiem būs pieejami bibliotēkas pakalpojumi, telpas sporta nodarbībām, sociālā dienesta darbinieku un pašvaldības jurista konsultācijas reizi mēnesī un iespēja izmantot internetu. Papildus maznodrošinātā un trūcīgā statusa personām būs pieejami arī bezmaksas dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumi. Tāpat gan bērniem, gan pieaugušajiem multifunkcionālā centra telpās norisināsies dažādi izglītojoši un brīvā laika pavadīšanas pasākumi.

Jau ziņots, ka pērn 26.janvārī valdība piešķīra 3,1 miljonu eiro Iekšlietu ministrijai, lai varētu segt izdevumus saistībā ar Mucenieku patvēruma meklētāju izmitināšanas centra paplašināšanu. Turklāt vasarā multifunkcionālā centra celtniecībai papildu tika piešķirti 378 000 eiro.

Nodrošinājuma valsts aģentūra sarunu procedūrā noteica, ka aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra divu korpusu un katlumājas pārbūvi par 1,8 miljoniem eiro veic uzņēmums "Skonto būve", un šīs ēkas celtniecība vēl nav pabeigta. Savukārt nekustamo īpašumu "Bundulīši", kurā atradīsies patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs un vietējiem iedzīvotājiem paredzēts multifunkcionālais centrs, par 1,8 miljoniem eiro pārbūvēs uzņēmums "Arčers".

Nekustamais īpašums "Bundulīši" sastāv no zemes un uz tās esošas dzīvojamās mājas jaunbūves ar kopējo platību 1908 kvadrātmetri. Tas atrodas blakus patvēruma meklētāju izmitināšanas centram "Mucenieki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!