Foto: VUGD

Ceturtdien Apē svinīgi atklāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes (VRB) Alūksnes daļas jaunuzbūvētais Apes postenis, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Apes posteņa depo ēkas adrese nav mainījusies, jo jaunuzceltais depo atrodas turpat, kur kādreiz bija vecais – Dzirnavu ielā 2a.

Apes posteņa depo ēkā ir jau otrā, kura pēc neatkarības atgūšanas celta par valsts budžeta līdzekļiem. Tā uzbūvēta atbilstoši ugunsdzēsēju darba vajadzībām un darba drošības prasībām, informē VUGD. Jaunuzceltajā depo ēkā ir ugunsdzēsēju mūsdienu darba specifikai atbilstošas dežūrmaiņas, administrācijas un apmācību telpas, garāžas bloks ar novietni diviem ugunsdzēsības automobiļiem, speciālo automobiļu apkopes zona un mazgātava, kā arī mācību tornis.

Vidzemes reģionā darbojas jau trīs moderni ugunsdzēsēju depo – Cēsīs, Valkā un tagad arī Apē.

VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš atklāšanas uzrunā pastāstījis, ka patlaban tiek plānveidīgi strādāts pie ugunsdzēsēju depo ēku atjaunošanas vai jaunu depo būvniecības. Latvijā šogad tiks atklātas vēl trīs jaunuzbūvētas depo ēkas Smiltenē, Skrundā un Ērgļos.

"Šogad mums ir īstens svētku gads tieši ugunsdzēsēju glābēju depo atklāšanas ziņā. Ir patiess prieks, ka pamazām ugunsdzēsēju glābēju darba apstākļi tiek uzlaboti un ceru, ka pie sasniegtā neapstāsimies," sacījis Āboliņš.

Pērn 22. februārī Apē nojauca veco depo ēku, jo tā jau sen neatbilda tehniskajām prasībām. Pēc vecās ēkas nojaukšanas sāka jauno depo celtniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!