Foto: LETA
Latvijas Studentu apvienība (LSA) piektdien domes sēdē vienojusies aicināt Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pilnveidot sagatavototos dokumentos par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju.

Kā informēja apvienības pārstāve Maira Belova, izskatot ministrijas sagatavotos dokumentus par RPIVA likvidāciju, piefiksētas vairākas neskaidrības.

Kā vienu no neskaidrajiem jautājumiem Belova minēja studiju programmu pielīdzināšanu. LSA vēlas redzēt konkrētu plānu, kā tas notiks.

Atzinumu par dokumentiem ministrijai LSA plāno nodot jaunnedēļ, tajā norādot uz nepieciešamajiem precizējumiem.

Belova uzsvēra, ka procedūra, kādā risināts RPIVA reformas jautājums, nav bijusi pareiza. Sarunās vajadzēja iesaistīt visas puses, viņa norādīja.

Jau vēstīts, ka arī aizvadītajā nedēļā pēc ilgām diskusijām LSA nevienojās par vienotu pozīciju RPIVA likvidēšanas jautājumā, nolemjot diskusijas turpināt šonedēļ.

Tāpat ziņots, ka arī Augstākās izglītības padome (AIP) ceturtdien vienojās lūgt IZM pilnveidot izstrādāto RPIVA likvidācijas rīkojuma projektu un anotāciju, kā arī sniegt papildu pieprasīto informāciju. Attiecīgi arī AIP atlika lēmuma pieņemšanu par pozīciju saistībā ar augstskolas likvidāciju.

IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU). Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrija solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!