Foto: LETA

Pirmdien Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas dalībnieku sapulcē slimnīcas valdes priekšsēdētājas amatā no 1. februāra iecelta Ilze Kreicberga, liecina informācija Veselības ministrijas (VM) mājaslapā.

Kreicberga 1985. gadā ieguvusi ārsta grādu Rīgas Medicīnas institūtā (specialitāte neonatologs) un 2004. gadā maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā. 2014. gadā Kreicberga aizstāvēja doktora disertāciju "Molekulāro procesu raksturojums dažādu gestācijas vecumu placentās" un ieguva medicīnas doktora zinātnisko grādu.

Kreicberga sākusi savas darba gaitas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā 1978. gadā, vēlāk strādājusi dažādos amatos Dobeles Rajona centrālajā slimnīcā un Rīgas Dzemdību namā. No 1996. gada bijusi Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe, bet kopš 2013. gada – Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja.

Kā iepriekš pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders, Kreicberga amatā tiks iecelta bez konkursa, ņemot vērā, ka iepriekšējais konkurss uz valdes locekļa vietu, kurš atbildētu par ārstniecību, decembrī beidzās bez rezultāta. Kā norādīja Šneiders, viņa amatā tiks iecelta uz laiku, līdz valdes loceklis tiks atrasts oficiālā konkursā.

Kreicberga gan cer Stradiņa slimnīcu vadīt arī ilgtermiņā, tāpēc pieteiksies konkursā uz šo amatu.

Šobrīd Stradiņa slimnīcas valdē vēl ir Elita Buša un Arta Biruma, kura arī amatā ir iecelta bez konkursa. Tāpat joprojām izvērtēšanas procesā ir konkurss uz vēl vienu valdes locekļa vietu.

Jau ziņots, ka VM rudenī atkārtoti izsludināja konkursu uz Stradiņa slimnīcas valdes locekļa vietu medicīnas jautājumos, jo iepriekšējā reizē, kad tika meklēts Stradiņa slimnīcas valdes loceklis, nominācijas komisija virzīja Slimību profilakses un kontroles centra vadītājas vietnieku Dzintaru Mozgi, kurš savu kandidatūru vēlāk atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!