Foto: LETA

Mēra amatu zaudējušā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) un gadiem ilgstošā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga tiesvedība nav viens un tas pats gadījums, portālam "Delfi" norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Delfi" jau vēstīja, ka prezidents šonedēļ pēc tikšanas ar premjeru Māri Kučinski (ZZS) pirmo reizi komentēja Jūrmalas kukuļošanas skandālu, paužot pārliecību, ka, raugoties no Rietumvalstu prakses, Jūrmalas mēram Truksnim būtu jādemisionē no amata.

"Izejot no rietumu prakses, protams, ka šādā situācijā pieņemts demisionēt no amata. Mums varbūt ne vienmēr šī rietumu prakse darbojas," sacīja Vējonis, piebilstot, ka "tas būtu pareizs solis". Vienlaikus Vējonis gan nav tik kategorisks jautājumā par viņa paša savulaik pārstāvētā politiskā spēka līderi Lembergu.

"Aivaram Lembergam kriminālprocesa ietvaros ir noteikts drošības līdzeklis – noteiktas nodarbošanās aizliegums. Līdz ar to viņš nav tiesīgs pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus, iekams procesa virzītājs nebūs lēmis citādi vai lietā stāsies spēkā tiesas spriedums," ar sava preses padomnieka Jāņa Sikšņa starpniecību portālam "Delfi" pauda Valsts prezidents.

"To, kā tiek ievērots drošības līdzeklis, ir jākontrolē tiesībaizsardzības iestādēm," norādījis Vējonis.

Ziņots, ka tā dēvētajā Ventspils mēra Lemberga krimināllietā, kas Rīgas apgabaltiesā nonāca 2008. gada 10. septembrī, tiesa patlaban uzklausa apsūdzēto liecības. Optimistiskākās prognozes liecina – 2017. gada pavasaris ir ātrākais, kad varētu gaidīt saīsināto spriedumu šajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!