Foto: LETA
Rīgas pilsētas Kurzemes rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu pret kādu personu par reiderisma gadījumu, viltojot parakstu komercreģistra iestādei iesniedzamajos dokumentos.

Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais un pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrota persona, izmantojot uzticēšanos un ar viltu, ieguvusi SIA "Neo" 100% kapitāla daļas 711 435,91 eiro vērtībā. Tādējādi tikusi iegūta pilna kontrole pār komersantu un minētā uzņēmuma bankas kontos esošajiem naudas līdzekļiem lielā apmērā.

Lai realizētu savu mērķi, apsūdzētais kopā ar pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotu personu 2011. gada februārī izgatavojis un izmantojis vairākus viltotus dokumentus. Tostarp minētā uzņēmuma kapitāldaļu pirkuma līgumu, dalībnieku lēmumu, dalībnieku reģistru, kā arī pieteikumu izmaiņām Uzņēmumu reģistram. Vēlāk Uzņēmumu reģistra valsts notāre, izskatot iesniegtos dokumentus, konstatējusi, ka tie atbilst Komerclikuma un citu normatīvo aktu prasībām.

Uzņēmumu reģistrs pieņēmis lēmumu, ar kuru noteikts, ka SIA "Neo" iecelts jaunais un vienīgais valdes loceklis – apsūdzētā persona –, kuram piešķirtas tiesības pārstāvēt sabiedrību atsevišķi. Komercreģistrā izdarīts ieraksts, kas apliecināja tā publisku ticamību. Tāpat tika lemts par iepriekšējās uzņēmuma valdes atbrīvošanu.

Ierodoties kādā bankā, apsūdzētais bankas darbiniecei izteicis vēlmi noņemt no SIA "Neo" konta visus esošos naudas līdzekļus, bet pēc tam kontu slēgt. Tomēr klientu apkalpošanas operatore atvērusi uzņēmuma konta profilu un secinājusi, ka konts uz laiku ir bloķēts saistībā ar iespējamām krāpnieciskām darbībām. Tāpēc uz banku izsaukta Valsts policija, kas personu aizturējusi.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!