Foto: F64
Lieta pret Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS) sākta par iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā pastāstīja Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs, viņa klients šobrīd ir aizturētā statusā un veselības problēmu dēļ atrodas Jūrmalas slimnīcā, kur viņu apsargā KNAB darbinieki. Advokāts domā, ka Truksnis slimnīcā atradīsies vismaz līdz rītam, tomēr nekomentēja, kādas viņam ir veselības problēmas, uzsverot, ka tā ir sensitīva informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka lieta pret Truksni sākta par iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem. Jūrmalas mēra advokāts to nekomentēja, vien apliecināja, ka viņa klientam netiek inkriminēta kukuļošana.

Rozenberga rīcībā nav informācijas, vai uzņēmēja Jūlija Krūmiņa aizturēšana kaut kā ir saistīta ar Truksni.

Krimināllikums par politiskās organizācijas (partijas) vai politisko organizāciju (partiju) apvienības nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, Krimināllikums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Par starpniecību partijas vai partiju apvienības nelikumīgā finansēšanā lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat Krimināllikums paredz atbildību par partijas vai partiju apvienības nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tas saistīts ar partijas vai partiju apvienības finansējuma pieprasīšanu lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KNAB darbinieki otrdien veica kratīšanu Jūrmalas mēra Trukšņa birojā. Pēcpusdienā aģentūra LETA novēroja, kā trīs KNAB pārstāvji no Jūrmalas domes ēkas iznes vienu melnu koferi un vairākas lielizmēra aploksnes. KNAB pārstāvji devās uz mikroautobusu, ar kuru no domes aizbrauca.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša apliecināja, ka KNAB veica procesuālās darbības Jūrmalas domē, taču plašāku informāciju nesniedza.

Ziņots arī, ka KNAB ir aizturējis uzņēmēju Jūliju Krūmiņu. To apstiprināja advokāts Egons Rusanovs, plašākus komentārus pagaidām nesniedzot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!