Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir apliecinājis, ka būs pieejams finansējums Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā projekta īstenošanai.

To viņš ceturtdien paziņojis, viesojoties slimnīcā un saņemot būvnieku apliecinājumu, ka objekts tiks pabeigts paredzētajos termiņos, informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kučinskis arī pieminējis sāktās reformas veselības aprūpes sistēmā, uzsverot, ka "nevienam vairs nav šaubu, ka veselības aprūpe ir prioritāte". Viņš piebildis, ka turpmākajos gados nozare var rēķināties ar nozīmīgu finansējuma pieaugumu, jo reformu veikšanai esot politiskā griba.

Savukārt slimnīcas vadība bijusi vienisprātis, ka reformas ir nepieciešamas, jo tas ir veids, kā sakārtot nozari.

Veselības ministrijas pārstāvji apgalvo, ka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa otro kārtu varēs uzbūvēt par aptuveni 62 miljoniem eiro lētāk, nekā to piedāvāja izdarīt pašreizējais būvnieks pilnsabiedrība SBRE jeb apvienība SIA "Skonto būve" un SIA "Re&Re".

Aprēķināts, ka projektēšana izmaksās 3,42 miljonus eiro, autoruzraudzība - 684 727 eiro, būvniecība – 68,47 miljonus eiro jeb 1815 eiro ar pievienotās vērtības nodokli par vienu izbūvējamo kvadrātmetru. Būvuzraudzība izmaksās 1,36 miljonus eiro, bet telpu aprīkošana – 17,11 miljonus eiro.

Visas korpusa attīstības tiešās izmaksas paredzēts segt no Eiropas Savienības fondu 2014.-2020. gada plānošanas perioda pieejamā finansējuma, novirzot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 85 % apmērā, valsts budžeta līdzfinansējumu 9 % apmērā un piesaistot privāto slimnīcas finansējumu 6 % apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!