Foto: LETA

Rīgas domes izsludinātajā konkursā uz diviem "Rīgas centrāltirgus" (RCT) valdes locekļa amatiem otrajai kārtai izvirzīti 10 kandidāti, pastāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kopumā konkursā tika saņemti 19 pieteikumi, tomēr otrdien, komisijai iepazīstoties ar iesniegtajiem materiāliem, deviņi netika virzīti tālāk tāpēc, ka neatbilda izvirzītajām prasībām.

Ar kandidātiem, kuri tika virzīti uz konkursa otru kārtu, komisija tiksies darba intervijās.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 15. augustā, noslēdzas pieteikšanās Rīgas domes izsludinātajā konkursā uz diviem RTC valdes locekļa amatiem.

Tāpat vēstīts, ka darbu RCT valdē atstājis iepriekš atstādinātais valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs, kā arī valdes locekle Tatjana Lukina. Vienlaikus RCT valdē darbu turpina Valdis Karnītis.

Ziņots arī, ka 17. jūnijā Abramovs, kuru pērn rudenī atstādināja no RCT valdes priekšsēdētāja amata, tika aizturēts un izvests no Zivju paviljona rokudzelžos.

Abramovu no amata iepriekš prasīja atstādināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). KNAB pērn vasarā veica kratīšanu "Rīgas centrāltirgū", tostarp arī Abramova kabinetā. Pēc tam medijos izskanēja informācija, ka tirgus darbinieki nelikumīgi vairākkārt pārdevuši vienas un tās pašas tirdzniecības vietas nakts tirgū dažādiem tirgotājiem.

RCT ir dibināts 1930. gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!