Foto: F64

Artusa Kaimiņa pārstāvētā politiskā partija "KPV LV" jūlijā saņēmusi pirmos ziedojumus kopumā 240 eiro apjomā, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) publiskotā informācija.

Kaimiņa partijai pirmie oficiāli reģistrētie ziedotāji ir Jānis Baroņins un Edvīns Eriksons, kuri katrs atvēlējuši pa 20 eiro. Tāpat ziedojumus veikuši arī Aldis Lebedis un Aldis Blumbergs, kuri katrs atvēlējuši pa 100 eiro.

"KPV LV" statūti, cita starpā, nosaka, ka partijā iestāšanās nauda sastāda 20 eiro, savukārt politiskā spēka biedra nauda ir vismaz 30 eiro gadā. Kaimiņš iepriekš sacījis, ka biedra naudas ir tas, no kā politiskais spēks plāno uzturēt sevi, ziedojumus no trešajām personām nepieņemot. Ja partijas biedru ziedojumi būs lielāki par 1 000 eiro, tiks skrupulozi prasīts ziedojuma veicējam, kāpēc tiek ziedots šāds apjoms, kā arī no kurienes finanšu līdzekļi nākuši.

Jau vēstīts, ka 20. jūnijā Uzņēmumu reģistrs oficiāli reģistrēja partiju "KPV LV". Partija tika dibināta 3. maijā Rīgā, Lielajā ģildē, no biedrības "Kam pieder valsts?". Par partijas dibināšanu tās kongresā balsoja 385 cilvēki. Pašlaik partijas biedru skaits pārsniedz 700 norādījis Kaimiņš.

Par politisko spēku jūnijā būtu bijuši gatavi balsot 8,4% vēlētāju, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktā pētījuma centra SKDS aptauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!