Foto: AFP/Scanpix
Pēdējo nedēļu laikā par, iespējams, apspriestāko notikumu kļuvusi spēle "Pokemon Go", kuras trakumam ļāvušies nevien gados jauni cilvēki, bet arī gados vecāki un šķietami nopietnāki indivīdi, kuri pokemonu dēļ pat gatavi riskēt ar savu dzīvību.

Kā ziņots, ASV jaunā spēļu aplikācija "Pokemon Go" jau kļuvusi tikpat populāra kā tviteris un populārāka par iepazīšanās aplikāciju "Tinder".

Tiesa, ne viss noritējis tik raiti kā plānots, jo dedzīgos spēlētājus vienu pēc otras piemeklējušas dažādas ķibeles. Daži nonākuši slimnīcās, bet citi "Pokemon Go" spēlētāji pat pamanījuši līķi. Tāpat daudzi spēlētāji sūkstoties, ka spēles serveris ik pa laikam esot tik ļoti pārslogots, ka nevarot tajā tikt iekšā.

Piedāvājam uzzināt, kā pasaulē klājies azartiskajiem "Pokemon Go" spēlētājiem, kā arī iepazīties ar policijas ieteikumiem drošākai virtuālo radījumu ķeršanai.

Foto: Reuters/Scanpix

Kā ziņo CNN, divi aptuveni 20 gadus veci vīrieši Kalifornijas štatā spēlējuši "Pokemon Go" un spēles laikā nokrituši no aptuveni 15 līdz 27 metrus augstas klints.

Negadījums noticis Kalifornijas štata pludmales piepilsētā Encinitā, kas atrodas aptuveni 40 kilometrus no Sandjego un 125 kilometrus no Losandželosas.

Ugunsdzēsēji CNN pastāstījuši, ka tad, kad viņi ieradušies notikuma vietā, viens no vīriešiem bija klints pakājē, bet otrs vīrietis bija paspējis pieķerties pie klints, tāpēc viņu nācies tikai nocelt no tās.

Vīrieši ar smagiem ievainojumiem nogādāti slimnīcā.

Pie klints bijušas arī brīdinājuma zīmes, kurās norādīts, ka nedrīkst pārkāpt norobežojumu. CNN informē, ka vīriešiem netiks izvirzītas apsūdzības par šo brīdinājuma zīmju neievērošanu.

Sandjego novadā arī ir uzstādītas brīdinājuma zīmes autovadītājiem, kam iepaticies pie stūres spēlēt šo spēlīti, informē CNN.

Savukārt Sandjego gāzes un elektrības uzņēmums izplatījis paziņojumu, kurā mudina "Pokemon Go" spēlētājus netuvoties elektrolīnijām un apakšstacijām.

Foto: Reuters/Scanpix

ASV Misūri štatā, Sentluisas pilsētā, "Pokemon Go" spēlētāji tikuši pamatīgi aplaupīti - ļaundari viņus apšmaukuši, izmantojot aplikācijas atļauto pieeju lietotāja datiem.

Foto: Reuters/Scanpix

Ārvalstu mediji vēsta, ka kāda "Pokemon Go" spēlētāja Apvienotajā Karalistē atradusi pat cilvēka līķi.

"Es devos uz Bighornas upi, lai paņemtu savam pokemonam ūdeni," stāstīja 19 gadus vecā Šaula Vigginsa.

Kā vēsta CNN, jauniete pie upes pamanījusi cilvēka līķi. Viņa izsaukusi policiju.

Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 13. jūlijā, Nīderlandē tika reģistrēti vairāki gadījumi, kad neatļautās vietās uz dzelzceļa ķerot pokemonus gados jauni cilvēki guva vieglas traumas.

Vietējās dzelzceļa kompānijas nosūtīja oficiālu pretenziju "Nintendo", kas ir "Pokemon Go" izstrādātājs, prasot ierobežot aplikācijas darbību tiešā dzelzceļa tuvumā.

Foto: AFP/Scanpix

Arī vairākas Latvijas valsts iestādes un pat Rīgas pašvaldība tviterī ne tikai padižojušās ar pokemoniem, kas atrodas to telpās, bet arī aicinājušas "Pokemon Go" spēlētājus būt gana drosmīgiem, lai noķertu virtuālo radījumus.

Savukārt Rīgas dome aicinājusi rīdziniekus un pilsētas viesus būt uzmanīgiem pokemonu medībās.

Foto: Reuters/Scanpix

Ņemot vērā to, ka Latvijā un pasaulē spēle ieguvusi milzu popularitāti, Rīgas pašvaldības policija (RPP) sagatavojusi ieteikumus, kuri noderēs ikvienam pokemonu ķērājam.

Lai atpūta nepārvērstos nelaimē vai nepatikšanās, vienmēr ir svarīgi izvērtēt visus iespējamos riskus un ievērot dažādas drošības prasības, atgādina RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Foto: Pašvaldības policija

Tāpat, reaģējot uz pēdējās dienās Latvijā un pasaulē lielu popularitāti ieguvušo spēli "Pokemon Go", VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) atgādina, ka dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona un aicina aplikācijas lietotājus izvairīties no objektiem, kas atrodas tiešā sliežu ceļu tuvumā.

Pēc uzņēmuma rīcībā esošas informācijas, aplikācijas objektus ģenerē sistēma pēc noteikta algoritma, tāpēc pastāv iespēja, ka spēles animācijas varoņu atrašanās vieta var būt arī stacijas, peroni un sliežu ceļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!