Foto: LETA

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) iespējamā kandidēšana Ventspils domes vēlēšanās, lai ievēlēšanas gadījumā varētu pretendēt uz pilsētas domes priekšsēdētāja amatu, Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij") nebiedē, - Lembergs atzina savā iknedēļas preses konferencē.

Vaicāts, vai uzskata Kaimiņu sev par nopietnu iespējamo konkurentu, Lembergs norādīja: "Tas jājautā Ventspils vēlētājiem. Es par viņu nebalsotu kā vienkāršs vēlētājs, bet man jau ir tikai viena balss vēlēšanās." Ventspils mērs piebilda, ka katram ir tiesības realizēt savas pilsoņa tiesības, tostarp arī kandidēt vēlēšanās. Viņš arī atgādināja, ka, lai kandidētu uz mēra amatu, vispirms vajag tikt ievēlētam par domes deputātu. "Mēru jau ievēl deputāti, un vajag no 13 deputātiem septiņas balsis. Tā kā, pirmkārt, vajag uzvarēt vēlēšanās, un tad var uz kaut ko cerēt," viņš norādīja.

"Lai startē - uz priekšu! Es ļoti augstu vērtēju ventspilniekus. Domāju, viņus tik daudzas reizes daudzi ir centušies piemānīt, ka diez vai tas ir iespējams, bet ir tāds teiciens: mēģināts nav zaudēts," Kaimiņa izredzes Ventspils pašvaldības vēlēšanās komentēja Lembergs.

"Es domāju, ka Ventspils nav pelnījusi klaunu ne tikai par domes priekšsēdētāju, bet arī par domes deputātu," teica Lembergs. "Vienkārši būtu ļoti žēl. Vienā dienā jau Ventspili nevar sagraut, bet piecos, sešos, astoņos gados var lēnām nolaist uz grunti."

Lembergam no "pietiekami drošiem avotiem" arī esot zināms, ka kampaņai, kuras mērķis esot gāzt viņu no Ventspils mēra amata, esot atvēlēti pieci miljoni eiro, un Kaimiņa partijas dibināšana esot daļa no šīs kampaņas.

Kā ziņots, Saeimas deputāts Kaimiņš apsver iespēju kandidēt Ventspils domes vēlēšanās, lai ievēlēšanas gadījumā varētu pretendēt uz pilsētas domes priekšsēdētāja amatu. Tajā pašā laikā partijai vēl vajadzēs apsvērt visus "par" un "pret", vai Kaimiņam piedalīties pašvaldību vēlēšanās, jo ievēlēšanas gadījumā viņš varētu zaudēt Saeimas deputāta mandātu, norādīja politiķis.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2017.gada 3.jūnijā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!