Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" ir saņēmusi atlīdzības pieteikumu no kāda Latvijas valstspiederīgā, kurš guvis vieglus miesas bojājumus otrdien notikušajā teroraktā Stambulas lidostā.

Apdrošinātājs jau sazinājies ar cietušo un sniedzis nepieciešamo atbalstu, tomēr vēl neatklāj, cik lielu summu cietušais ir lūdzis kompensēt.

Šī atlīdzības izmaksa būs pirmā, kas saistīta ar terorisma riska segumu, ko "Balta" piedāvā iekļaut ceļojumu apdrošināšanas polisēs kopš šī gada aprīļa.

Kā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), ministrijai joprojām nav informācijas par sprādzienos Ataturka lidostā cietušo Latvijas valstspiederīgo. "Nē, mums tādas informācijas nav," sacīja ministrs, norādot, ka ministrija uzreiz pēc terorakta aicinājusi valstspiederīgos pieteikties, taču līdz šim neviens pieteicies nebija.

Ministrs atzina, ka Ārlietu ministrija nav saņēmusi šādu informāciju par cietušo arī no Turcijas varas iestādēm.

"Arvien vairāk klientu interesējas par terorisma riska apdrošināšanu, un četru mēnešu laikā esam izsnieguši 17 095 ceļojumu apdrošināšanas polises, kurās iekļauts šis risks. Stambulas terorakts ir pirmais, kad esam saņēmuši atlīdzības pieteikumu no teroraktā cietuša Latvijas valstspiederīgā, kurš guvis vieglus miesas bojājumus. Esam sazinājušies ar klientu, lai noskaidrotu lietas apstākļus un sniegtu nepieciešamo atbalstu," portālu "Delfi" informēja "Balta" valdes loceklis un atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Ceļojumu apdrošināšanas polises apdrošināšanas aizsardzības segumā terora akta gadījumā iekļauti medicīnisko un repatriācijas izdevumu riski, kā arī nelaimes gadījumu riski. Terora akta rezultātā, iestājoties nelaimes gadījumu riskam, izmaksājamās apdrošināšanas atlīdzības summa tiek aprēķināta saskaņā ar apdrošināšanas noteikumiem, paredzot atlīdzības izmaksu līdz 10 000 eiro katrai apdrošinātajai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!