Foto: DELFI

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 16. jūnija sēdē nolēmusi sodīt VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) par slēptu žurnāla "Ir" reklāmu raidījumos komiķa Jāņa Skuteļa veidotajos raidījumos "Skutelis ir studijā", portāls "Delfi" uzzināja padomē.

LTV sodīta par Elektroniskā plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) pārkāpumu, pieļaujot slēptu audiovizuālo komerciālo paziņojumu izvietošanu LTV raidījumos "Skutelis ir studijā".

Pārbaudot minētos raidījumus, NEPLP konstatējusi likumam neatbilstošu preču zīmju "Ir" un "comedy KIT" izvietošanu.

Par EPLL pārkāpumu LTV piemērots 1600 eiro sods.

Kā teikts žurnāla "Ir" mājas lapā, "Ir.lv ir neatkarīgs medijs, kas apvieno žurnālistiku un kopienas komunikāciju. Ir.lv un nedēļas žurnāla "Ir" īpašnieks ir AS "Cits medijs". Uzņēmums dibināts 2010.gada sākumā ar mērķi veidot jaunu un kvalitatīvu mediju piedāvājumu Latvijas un plašākai sabiedrībai".

LTV mājas lapā raidījums "Skutelis ir studijā" gadu mijā tika pieteikts kā "gada notikumu destilāts jeb pārsteidzošāko, svarīgāko, dīvaināko un skaistāko 2015. gada notikumu izlase kopā ar komiķi Jāni Skuteli. Ar smaidu atvadīsimies no aizgājušā gada jaunajā LTV raidījumā "Skutelis IR studijā"".

LTV ir valsts SIA, kas savas darbības nodrošināšanai no valsts budžeta saņem ap 60%. LTV ir sabiedriska raidorganizācija, kuras darbību uzrauga NEPLP, teikts LTV mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!